SPORT

Fantasztikus névsor, a magyar sportra az egész világon irigykedhetnek

Egészen elképesztő a jelöltek névsora a 2019-es Év Sportolója Gálán. A legjobb három közé már csak nagyon komoly címek elnyerésével lehet bekerülni.
  • Szerző: ST

Világbajnokok, Európa-bajnokok és Bajnokok Ligája-győztesek közül kerülnek ki ma az M4 Sport – Év Sportolója Gála legjobbjai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jól mutatja a magyar sport erejét, hogy a nőknél Hosszú Katinka többek között két világbajnoki címmel hódítaná vissza a trónját, de a kihívók közül a szintén úszó Kapás Boglárka is vb-győztes lett tavaly nyáron. A kajakozó Csipes Tamara a szegedi vb-n nyert két aranyat.

Hosszú Katinka
Fotó: MTI

„Megtiszteltetés, hogy a kategória jelöltjei között lehetek. A medencében történő megméretések mellett jó érzéssel tölt el, amikor a befektetett munkámat a sportújságírók is széles körben elismerik”
– mondta el Hosszú Katinka a Nemzeti Sportnak.

Komoly névsor a férfiaknál is

A férfiaknál is világszinten brutális a mezőny. Az úszó Milák Kristóf 2019-ben Michael Phelps világcsúcsát adta át a múltnak, és lett világbajnok. A gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor három Európa-bajnoki arannyal jelentkezett be a címre, míg Michelisz Norbert az autósportban alkotott kiemelkedőt, első magyarként nyerte meg a WTCR-világkupát.

Milák Kristóf
Fotó: MTI

BL-győztesek küzdhetnek egymás ellen

Az edzőknél Varga Zsolt a Fradi pólósaival nyert Bajnokok Ligáját, Danyi Gábor a Győr női kézilabdázóival, Selmeci Attila pedig Milák Kristófból csinált világbajnokot. Nem meglepő, hogy az Év csapata kategóriában ott van előbbi két tréner együttese. A harmadik jelölt a női jégkorong-válogatott, amely története során először harcolta ki az A-csoportos vb-szereplés jogát, miután megnyerte a divízió I-es világbajnokságot.

Varga Zsolt
Fotó: MTI

Fantasztikusan sikerült 2019 a magyar sportnak

A nem hagyományos csapatsportokban a teniszezők WTA-világbajnokságát sorozatban harmadszor megnyerő Babos Tímea és Kristina Mladenovic mellett az Eb-győztes férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó, és a világbajnok női kajak négyes közül kerül ki a győztes.

„A magyar sportnak szuper éve volt 2019-ben, de biztos vagyok benne, hogy a tokiói olimpia éve még fényesebb sikereket tartogat”
– nyilatkozta Babos a Nemzeti Sportnak.

Babos Tímea (balra) és Kristina Mladenovic
Fotó: MTI

Az olimpia évében nagyon biztató, hogy ennyi fontos címet nyertek a magyar sportolók 2019-ben, közülük többen is jó eséllyel reménykedhetnek az ötkarikás aranyéremben.

És ezeket olvastad már?