OLDALVONAL

Ezt be kell írni a naptárba, minden fradista erre a napra várt

A 25 évvel ezelőtti ferencvárosi BL-szereplés évfordulóján egész napos ingyenes rendezvényt tart a Fradi a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni.
  • Szerző: GG

Immár 25 éve annak, hogy az FTC labdarúgócsapata bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe egy felejthetetlen menetelés során. Az 1994/1995-ös szezonban megszerzett 25. bajnoki címet követően egy párharcot kellett megvívni a csoportkörbe jutásért, az Anderlecht elleni idegenbeli 1-0-s győzelem után az Üllői úton elért 1-1-es döntetlennel pedig első magyar csapatként a Fradi bejutott a BL csoportkörébe. A siker ráadásul akkor azt jelentette, hogy rögvest Európa legjobb 16 csapata közé került a zöld-fehér együttes. Ennek kapcsán szervez egész napos ingyenes rendezvényt a Ferencváros a Groupama Arénában – írja a klub közleménye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradi olyan sztárcsapatokkal játszott a BL-ben, mint az Ajax és a Real Madrid
Fotó: MTI

A magyar labdarúgás rendszerváltás utáni történelmének legnagyobb sikere ez a csoportkör, amelyben a Grasshoppers és a Real Madrid mellett a címvédő Ajax volt az ellenfél. A csoportmérkőzések már jutalomjátékok voltak. Sztárok sora érkezett az Üllői útra, az idegenbeli mérkőzéseken pedig felejthetetlen találkozókat játszhatott a Fradi. A nyitányon a Grasshoppers elleni feledhetetlen idegenbeli győzelmet követően egészen az utolsó csoportmérkőzésig még a továbbjutásra is volt esély, ezekkel a mérkőzésekkel a játékosok minden Fradi-drukkernek csodálatos perceket és emlékeket szereztek.

Az 1995-ös emlékek velünk maradtak 2020-ban is, éppen ezért rendezzük meg idén szeptember 13-án az Arénában a főszereplők részvételével az egész napos ingyenes BLFRADI25 eseményt a Teqball támogatásával!

A BLFRADI25 a tervek szerint éppen arra a napra eshet majd, amikor BL-hősök Zürichben 3 Fradi góllal beírták a klub nevét a sporttörténelembe a csoportkör nyitányán. Idén szeptember 13-án (az esemény időpontja változhat annak függvényében, hogy az európai kupaszereplés hogyan alakul majd) a Groupama Arénában gyűlnek össze a BL-hősök és ide várja a klub a szurkolókat is. Az eseményre meghívást kaptak a főszereplők, vagyis a játékosok és a stábtagok is.

Az BLFRADI25 főtámogatója a Teqball. A Fradi Múzeum exkluzív, csak erre az alkalomra összeállított BLFRADI25-kiállítással készül, szurkolóknak pedig természetesen lehetőségük lesz találkozni a főszereplőkkel, a BL-hősökkel és a stáb tagjaival. Lesz közös Teqball Kupa, dedikálás, nosztalgia vetítés, átélhető lesz minden, ami 25 éve történt. A rendezvény ingyenes, bizonyos programokra majd regisztrálni szükséges a létszámkorlát miatt, erről időben ad tájékoztatást a klub.

BLFRADI25

Időpont (tervezett): szeptember 13.

Helyszín: Groupama Aréna

Ingyenes programok (10.00-től 18.00 óráig):

- Teqball-kupa a szurkolók és a BL-hősök részvételével

- BLFRADI25-kiállítás a Fradi Múzeumban

- Stadiontúra

- Nosztalgia meccsnézés a BL-hősök társaságában

- Dedikálás a BL-hősökkel

- Különleges BLFRADI25-kedvezmények a Fradi Shopban

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?