SPORT

Ezért lehet könnyebb a Ferencvárosnak bejutnia a BL-csoportkörébe

A Ferencváros az előző évadban a labdarúgó Európa-liga csoportkörében szerepelt, idén azonban ennél is vérmesebb reményei lehetnek. A Bajnokok Ligája főtáblájához kevesebb meccset kell játszani a selejtezőkben.
  • Szerző: GG

A 31. magyar bajnoki címét megnyerő Ferencváros az előző szezonban a harmadik selejtezőkörig jutott a Bajnokok Ligájában, ahol a később csoportkörbe jutó horvát Dinamo Zagreb állította meg. A nyáron azonban újra megpróbálhatnak bejutni a zöld-fehérek a BL legjobbjai közé, ami 1995-ben sikerült nekik legutóbb. A három okot szedett össze, hogy miért van erre jó esélye a Fradinak.

Rebrov ütőképes csapatot épített
Fotó: MTI

Nyolc helyett öt meccset kell játszani

A koronavírus-járvány miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) lerövidítette a selejtezőket, így az első három fordulóban egy meccsen dőlnek el a párharcok, csak az utolsó, playoff-körben játszanak kétszer egymással a csapatok. Idén tehát a nyolc helyett öt meccs vár az együttesekre a csoportkörig. A Fradi ráadásul az első körben kiemeltként várja a sorsolást.

„A Ferencváros a jelenlegi háttérrel Európa-liga-csoportkörös klubnak mondható, a célunk a BL-csoportkör, de legyünk reálisak, ahhoz nagyon nagy bravúr és szerencse is kell”
– mondta el Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a szezonzáró sajtótájékoztatón.

Együtt marad a csapat

Orosz Pál azt is elárulta, hogy nem várható nagy mozgás a Ferencváros játékoskeretében. A Mezőkövesd elleni bajnoki előtt jelentették be, hogy sikerült végleg megszerezniük az ukrán Sahtar Donecktől Olekszandr Zubkovot, aki eddig kölcsönben volt a csapatnál. A szélső ebben a szezonban 10 találat mellé 12 gólpasszt osztott ki, nem véletlenül csábította török Fenerbahce is. A sikerkovács tréner, Szerhij Rebrov szintén marad a klubnál.

Zubkov a Fradi egyik legjobbja volt a szezonban
Fotó: MTI

Rutint szereztek Európában

Tavaly 2004 után először szerepelt újra nemzetközi kupa csoportkörében a Ferencváros. Az Európa-ligában ráadásul az utolsó körben volt esélye arra, hogy továbbjusson a legjobb 32 közé. Nagy bravúr, hogy idegenben egyetlen mérkőzésen sem kapott ki a kupakaland során a magyar bajnok. Az előző évben megszerzett rutin pedig sokat érhet majd az idei selejtezőkben.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?