TÜZELŐÁLLÁS

Ezért isznak 20 fok alatt is a futballisták

Habár nem kánikulai melegben rendezték szerdán a Ferencváros-Zalaegerszeg felkészülési labdarúgó-mérkőzést, mégis ivószünetekkel szakították meg a félidőket.
  • Szerző: Ripost

Szerdán kora délután mindössze 14 C fokot mutattak a hőmérők, amikor a Groupama Arénában elkezdődött a Ferencváros-Zalaegerszeg mérkőzés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hőmérséklet nem indokolt ivószünetet, ennek ellenére mindkét félidő 25. percében megszakították a játékot, és a futballisták vízzel frissíthették magukat. Ezúttal, minden bizonnyal, a koronavírus-járvány miatt védekeztek, ugyanis a megfelelő folyadékbevitel segít a kórokozók leküzdésében. Rendszeres vízfogyasztással a felső légúti nyálkahártyáink nem száradnak ki, javítható a garat ellenálló képessége.

A szerdai meccset már az MLSZ iránymutatása alapján játszották. Mindkét csapat játékosát és stábtagját tesztelték, valamennyien negatív eredményeket produkáltak. A lelátón két-három méteres távolságban ültek egymástól a stábtagok, illetve azok a játékosok, akiket nem neveztek be a mérkőzésre. A jövő héttől heti kétszer kell elvégezni a koronavírus-tesztet a játékosokon és a stábtagokon, valamint 24–36 órával a mérkőzések előtt ismét. Kizárólag azok a futballisták léphetnek pályára, akik negatív teszteket produkáltak. A kluboknak kötelességük megfelelő egészségügyi végzettséggel rendelkező járványügyi szakembert alkalmazniuk az idény befejezéséig.

Szombaton a német Bundesligában folytatódnak a küzdelmek, és arrafelé is szigorú szabályokat hoztak. Nem futhatnak be együtt a pályára a csapatok, a térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett. A köpködés tilos. A kispadon maszkban ülhetnek a játékosok, és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól. A vezetőedzők levehetik a maszkot, ha bekiabálnak valamit a pályára, de csak akkor, ha legalább másfél méterre állnak a többiektől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?