TÜZELŐÁLLÁS

Exkluzív: Babos Timi édesapja nem nézte lánya döntőjét

Babos Tímea karrierje harmadik Grand Slam-tornáját nyerte meg, miután Kristina Mladenoviccsal az oldalán az Australian Open női párosok versenyén győztek. A magyar teniszező édesapja, Babos Csaba a Ripostnak elárulta, ezúttal sem nézte a finálét, inkább a soproni erdőben futott.

: Timiék két sima játszmában nyerték meg az Australian Open döntőjét. Gondolom ezúttal sem nézte a meccset.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Babos Csaba

Babos Csaba: Természetesen maradtam a jól bevált soproni erdei futásnál. Ez már bevált. Persze volt egy olyan érzésem, hogy akár nézhetném is. Annyira jól játszottak az előző meccseken, hogy úgy gondoltam, ez a mérkőzés beillik majd a sorba, és ezt is győzelemmel vívják meg.

: Valóban sima volt. Timivel később kielemzik egy közös futás során?

Babos Csaba: Valóban nem szoktuk haza vinni a teniszdolgainkat, inkább az erdőben megbeszéljük. Nyugodtabb körülmények között, szép környezetben, madárcsicsergés mellett sokkal higgadtabb minden. Imádjuk a soproni erdőket, feltölt és meggyógyít, Timivel is nagyon sokszor sétálunk és futunk.

: Futás közben eszébe jutott, hogy Timi ezzel a győzelemmel minden idők legeredményesebb magyar Grand Slam játékosa lehet? Háromszor még egyetlen magyar teniszező sem nyert GS-tornát.

Babos Csaba: Ilyenekre nem gondolok, csak arra, amire minden szülő, aki aggódik a gyermekéért. Megtérüljön a befektetett energia. A sok munka, a sok áldozat, a sok utazás és a sok lemondás egy ilyen örömteli pillanatban kamatozzon. Majd ha befejezi a pályafutását, akkor nézegethetjük, hogy ezt érte el, azt érte el. Szerintem Timiben még sok nagy eredmény van.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic másodszor nyerte meg az Australian Opent
Fotó: MTI

: Azért a mostani győzelmet megünneplik?

Babos Csaba: Timi szombaton kora reggel indul vissza Magyarországra, mert az orosz követségen lesz jelenése, hogy vízumot kapjon a szentpétervári versenyre. Remélem, egy vasárnapi, közös családi ebéd belefér. Aztán utazik Budapestre, hogy készüljön a következő viadalra. Timi szokás szerint nem ünnepli hosszan a sikereit, hanem a következő mérkőzésre készül. Most kezdődött az év, nem lehet leállni.

: Köztudott, hogy Timi a pályán kívül is remek viszonyt ápol Kristinával. A szülök is tartják a kapcsolatot?

Babos Csaba: Még nem hívtam fel Kiki szüleit, de biztosan beszélni fogunk. Általában Franciaországban, a Roland Garroson szoktunk találkozni, Párizsban közös ebédeket, vacsorákat és sétákat iktatunk a programba. Ahogyan mi, ők is nagyon büszkék a lányok sikereire.

És ezeket olvastad már?