TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő izgalmak, legendák búcsúzhatnak az NB I-től

Négy csapat küzd még a kiesés elkerüléséért a héten véget érő labdarúgó NB I-ben. A Kisvárda, az Újpest, a Paks és a Debrecen izgalmas 180 perc elé néz.
  • Szerző: GG

Igazi legendák búcsúzhatnak a héten az NB I-től, hiszen könnyen lehet, hogy Böde Dániel, Dombi Tibor, vagy a 108 éve élvonalbeli Újpest nem lesz tagja a mezőnynek a 2020/21-es évadban.

Bödével zuhanhat az NB II-be a Paks

A Paks legendája, Böde Dániel tavaly nyáron hét év után tért vissza a Ferencvárostól a tolnai klubhoz. Az NB I korábbi gólkirálya azonban csak hat találatot szerzett ebben az évadban
.

Böde (balra) góljaira nagy szüksége lenne a Paksnak az utolsó két körben
Fotó: MTI

Böde egyébként már játszott a másodosztályban, első felnőtt paksi szezonjában, 2005/06-ban. A csak magyar játékosokat foglalkoztató együttes sorsa vélhetően az utolsó körben dől majd el, amikor a szintén kiesés ellen küzdő Debrecen vendége lesz, előtte a Diósgyőrt fogadja.

108 év után eshet ki az Újpestet

A lila-fehérek 1912 óta megszakítás nélkül tagjai a magyar bajnokság élvonalának. A nemrégiben edzőt váltó klub újra gödörbe került, három meccse nyeretlen. Az Újpest kiesését talán még a legnagyobb riválisnak számító Ferencváros szurkolói sem szeretnék, hiszen akkor a következő szezonban nem kerülne sor a derbire
a bajnokságban. Az Újpest a Zalaegerszeget és a Kaposvárt fogadja a hátralévő két körben.

Az Újpest hazai pályán játssza az utolsó két mérkőzését
Fotó: MTI

Dombi Tibor sem segít a Lokin?

Dombi Tibor 1993-ban játékosként volt tagja annak a Lokinak, amely feljutott az élvonalba. A jelenleg a hajdúságiaknál másodedzőként dolgozó legendával most az is megeshet, hogy ott lesz a kiesésnél. A korábbi szélvészgyors szélső azonban nem hagyná el ekkor sem a gárdát.

„Most úgy érzem, a pályafutásom csúcsán vagyok ezzel a pályaedzői lehetőséggel, nem akarok elmenni a klubtól soha”

– mondta el nemrégiben a nak Dombi.

Dombi Tibor
Fotó: dvsc.hu

A Debrecen Mezőkövesdre látogat még, majd a Paksot fogadja az utolsó körben.

A negyedik veszélyben lévő csapat a Kisvárda, amely előbb a bronzéremre hajtó Puskás Akadémiát látja vendégül, végül a Diósgyőrhöz utazik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?