OLDALVONAL

Elképedtek az amerikaiak, ilyet még soha nem láttak

Európában egy teljesen új és más élmény érte az amerikai és a kanadai hokisokat.
  • Szerző:

Európában kezdte a 2019/20-as szezont két észak-amerikai hokicsapat. A Chicago Blackhawks vasárnap Berlinben, míg a Philadelphia Flyers hétfőn Lausanne-ban lépett jégre előkészületi mérkőzésen, pénteken pedig egymás ellen, már tétmeccsen, Prágában találkoznak.

A chicagóiak meglepődtek az európai szurkolók szokásain Fotó: Getty Images

Az észak-amerikai profi hokiliga, az NHL 1997 óta 31 alapszakasz mérkőzést rendezett meg Észak-Amerikán kívül, legtöbbször Európában, ahol a hokisok rendre különleges szurkolással találkoznak. A chicagóiak a vasárnapi, berlini meccs után elmondták, elképesztő volt az atmoszféra a lelátón, a csapat csatárát, Dylan Strome-ot lenyűgözte a szurkolás.

„Kevesebb az üvöltözés, sokkal több az egységes éneklés, szurkolás. Nem annyira hangos, viszont őrületes hangulatot teremtenek. Néha zavaró volt, hogy nem értettem, mit énekelnek, de amúgy nagyon élveztem.”

Jonathan Toews, a chicagóiak csapatkapitánya szerint főképp a kapu mögött volt nagy hangulat.

„A kanyarban rengeteg zászlót láttunk, végig álltak és szurkoltak. Amerikában ilyen nincs, ez teljesen más. Kicsit olyan volt a hangulat, mint az egyetemi hokimeccseken.”

Corey Crawford, a Chicago kapusa bevallotta, örömmel látná ezt az amerikai mérkőzéseken is.

„Szuper volt, teljesen más élmény. Én örülnék neki, ha valami ehhez hasonló lenne az amerikai arénákban is. Egy kicsit más atmoszférát teremtene.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?