OLDALVONAL

Eljött a nagy nap, minden magyar focirajongó erre várt

67 éve aratott világraszóló sikert a magyar labdarúgó-válogatott, amely 6-3-ra győzte le Angliát a Wembley stadionban. Az évforduló alkalmából digitálisan felújított kópia készült az Aranycsapat londoni vendégjátékáról.
címkék:
  • Szerző: GG

Ma, 67 éve nyerte meg 6-3-ra az „évszázad mérkőzésének” is nevezett összecsapást a Puskás Ferenccel felálló Aranycsapat a hazai pályán 90 éve veretlen Anglia ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A találkozót azóta is rengetegen megnézik évről-évre, azonban az eddigi fekete-fehér színvilág helyett a magyar csapat góljait színesben tekinthetik meg a tévénézők a Super Tv2-n (ma, 18.00) a Magyar Telekom jóvoltából.

Fotó: MTI

„Ezt a meccset eddig kevesen láthatták teljes egészében, másrészt a felvétel minősége sem volt igazán élvezhető. Mivel ez több volt egy futballmérkőzésnél, egy ikonikus találkozó lett, amely nemzeti sikertörténetünk és büszkeségünk egyik fontos darabja, ezért döntöttünk úgy, hogy generációktól függetlenül mindenki számára elérhetővé tesszük”

– mondta el Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációért felelős igazgatója. A mérkőzés technikai felújítása három hónapig zajlott.

A magyar drukkerek tehát 67 év után színes felvételen láthatják Hidegkuti Nándor három találatát, Puskás Ferenc dupláját, és Bozsik József gólját. Ezáltal a legfiatalabb generáció is élvezheti majd az Aranycsapat felejthetetlen játékát.

„Ma talán már nehéz elképzelni azt, ahogy egykor Puskásért, Kocsisért vagy az apámért, és általában az Aranycsapatért rajongott a világ. Olyan első számú példaképek és sztárok voltak ők akkor, ami ma Messi vagy Cristiano Ronaldo népszerűségéhez mérhető”

– mondta el az Aranycsapat kulcsemberének, Bozsik Józsefnek a fia, Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?