SPORT

Drámai vallomás, édesapja haláláról beszélt Sitku Ernő fia

A 20 éves Márton péntek reggel még együtt edzett a 149-szeres válogatott klasszissal.
  • Szerző: sk

Mint arról beszámoltunk, péntek este tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott magyar kosárlabdázó. A sportoló mindössze 48 éves volt, rendszeresen mozgott, egészséges életet élt, semmi jel nem utalt a tragédiára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tragikus nap részleteiről fia, Sitku Márton mesélt:

„Reggel még együtt edzettünk, nem gondoltam volna, hogy többet nem találkozunk… Este baráti összejövetelen voltam, amikor szóltak, hogy mi történt – mesélte a Blikknek a 20 éves Márton, aki szintén Nyíregyházán kosárlabdázik. – Az emberben ilyenkor tudatosul, ennyi egy élet. Miatta kezdtem el kosárlabdázni, büszke voltam rá már kisgyerekként is. Szerettem volna, ha ő is büszke lenne rám. Mindenben segített, egyengette a karrieremet. Mindennap találkoztunk, nagyon közel álltunk egymáshoz”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

??

Sitku Márton (@sitkumarci2) által megosztott bejegyzés,

Sitku Ernő péntek este a kocsijából kiszállva lett rosszul. A kiérkező mentősök 40 percig harcoltak az életéért, ám nem tudták megmenteni a sportolót.

„Semmi jele nem volt, hogy ez történhet. Apu egészséges volt, ügyelt arra, hogy fizikailag remek állapotban legyen. Igyekszem erős maradni, még ha annyira nehéz is… Nekem kell tartani a lelket a családtagjaimban. A testvéremben, anyukámban és főleg a nagymamámban.” - mondta a gyászoló fiú.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?