SPORT

Dárdai Pál bekeményít, rászállt a focistáira

A pocsék kezdet után ez a hét sorsdöntő lesz a Hertha és a magyar edzője számára is.
  • Szerző: SK

Pocsékul kezdte második szakaszát a Hertha Berlin focicsapatának kispadján a gárda magyar edzője. A klub öt meccsen egy pontot szerzett, ezek után nem csoda, hogy Dárdai Pál bekeményít. Tény, hogy a sorsolásuk sem volt könnyű, de most hétvégén az Augsburg elleni bajnokin kötelező a győzelem. Az edző is ezt sulykolja focistáiba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mindenki látja a tabellát. Nagyon fontos mérkőzés következik, és ezt én egész héten sulykolni fogom” – utalt Dárdai arra, hogy a 15. helyen álló Hertha csak egy ponttal gyűjtött többet, mint a más kiesőhelyen vesztegelő Mainz.

Dárdai mindent belead szeretett klubja megmentéséért

Dárdai Pál mindent belead
Fotó: AFP

A tréner elárulta, egész héten nyomás alatt tartja majd labdarúgóit, noha pontosan tudja, a fiatal játékosoknál ez rosszul is elsülhet. Ugyanakkor arra is kíváncsi, hogyan kezelik a keret tagjai a nyomást.

„Kell, kell, kell! Ezt fogom ismételgetni egész héten. Aztán majd meglátjuk, hogyan teljesítenek nyomás alatt.”

Dárdai január végén tért vissza imádott klubja kispadjára. Azóta csak Stuttgartban szereztek egy pontot, emellett kikaptak a Frankfurttól, a Bayerntől, a Lipcsétől és legutóbb a Wolfsburgtól is. A klubvezetők a szezon végéig 24 pontot várnak tőle, ebből eddig egy lett meg...

A pontvadászatból már csak 11 forduló van hátra. Ezeken összesen 33 pont szerezhető, kétséges, hogy meglesz az elvárt maradék 23. Nem csoda, hogy Dárdai Pál bekeményít.

És ezeket olvastad már?