SPORT

Dárdai Pál bekeményít, rászállt a focistáira

A pocsék kezdet után ez a hét sorsdöntő lesz a Hertha és a magyar edzője számára is.
  • Szerző: SK

Pocsékul kezdte második szakaszát a Hertha Berlin focicsapatának kispadján a gárda magyar edzője. A klub öt meccsen egy pontot szerzett, ezek után nem csoda, hogy Dárdai Pál bekeményít. Tény, hogy a sorsolásuk sem volt könnyű, de most hétvégén az Augsburg elleni bajnokin kötelező a győzelem. Az edző is ezt sulykolja focistáiba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mindenki látja a tabellát. Nagyon fontos mérkőzés következik, és ezt én egész héten sulykolni fogom” – utalt Dárdai arra, hogy a 15. helyen álló Hertha csak egy ponttal gyűjtött többet, mint a más kiesőhelyen vesztegelő Mainz.

Dárdai mindent belead szeretett klubja megmentéséért

Dárdai Pál mindent belead
Fotó: AFP

A tréner elárulta, egész héten nyomás alatt tartja majd labdarúgóit, noha pontosan tudja, a fiatal játékosoknál ez rosszul is elsülhet. Ugyanakkor arra is kíváncsi, hogyan kezelik a keret tagjai a nyomást.

„Kell, kell, kell! Ezt fogom ismételgetni egész héten. Aztán majd meglátjuk, hogyan teljesítenek nyomás alatt.”

Dárdai január végén tért vissza imádott klubja kispadjára. Azóta csak Stuttgartban szereztek egy pontot, emellett kikaptak a Frankfurttól, a Bayerntől, a Lipcsétől és legutóbb a Wolfsburgtól is. A klubvezetők a szezon végéig 24 pontot várnak tőle, ebből eddig egy lett meg...

A pontvadászatból már csak 11 forduló van hátra. Ezeken összesen 33 pont szerezhető, kétséges, hogy meglesz az elvárt maradék 23. Nem csoda, hogy Dárdai Pál bekeményít.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?