TÜZELŐÁLLÁS

Súlyos döntés, Lionel Messit nem láthatják élőben játszani

Nehéz döntést hoztak meg a nyári labdarúgó Copa America szervezői. A szurkolók nem láthatják a legnagyobb sztárokat.
  • Szerző: Ripost

Nézők nélkül rendezik meg nyáron a labdarúgó Copa Americát. Ez azt jelenti, hogy a szurkolók nem láthatják élőben a dél-amerikai kontinens legnagyobb, Európában szereplő sztárjait, Lionel Messit, Neymart és társait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi

Lionel Messi játékát nem csodálhatják élőben az argentin szurkolók
Fotó: AFP

A kontinenstornán társrendező Kolumbia sportminisztere, Ernesto Lucena Barrero kedden bejelentette, nem állnak el a rendezéstől a koronavírus-járvány miatt.

„A Copa America biztosabb, mint valaha” – szögezte le a miniszter, hozzátéve ugyanakkor, hogy noha a dél-amerikai szövetség 30 százalékban megtöltötte volna a stadionokat, ők végül a zárt kapuk mellett döntöttek.

A múlt héten Alberto Fernández argentin elnök járványügyi szigorításokat és iskolabezárást jelentett be, ennek során kétségbe vonta a Copa megrendezhetőségét is.

A tavalyról elhalasztott 47. Copa America mérkőzéseinek Argentína és Kolumbia ad otthont. A nyitómeccset június 11-én Argentína és Chile játssza, a döntőt pedig Barranquillában rendezik július 10-én. A tornán ezúttal csak dél-amerikai válogatottak vesznek részt, mert a meghívott Ausztrália és Katar lemondta a szereplést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?