TÜZELŐÁLLÁS

Cél az olimpia, így élték meg a diadalt a hokisok

Szenzációs sikert aratott a magyar férfi jégkorong-válogatott Nottinghamben.
  • Szerző: Ripost

A magyar férfi jégkorong-válogatott továbbjutott a nottinghami olimpiai selejtezőtornáról, miután a vasárnapi zárómérkőzésen 4-1-re legyőzte a házigazda brit csapatot.

Fotó: MJSZ

Az egész tornán remek védőteljesítményt bemutató, ezúttal az első gólt jegyző Stipsicz Bence a közös munkában látta a siker kulcsát.

„Mindent együtt csináltunk, abban volt az erőnk, hogy mindig öt ember mozgott együtt, amikor védekezni kellett, akkor mindenki védekezett, ezért nyertünk” – értékelt az MTI-nek. Hozzátette: ezzel megadták maguknak a lehetőséget, hogy egy óriási álom, az olimpiai szereplés valóra váljon a magyar jégkorongban.

A hét pontjával a torna legeredményesebbjeként záró Hári János elmondta: tudták, hogy nehéz mérkőzés lesz. A győzelem kulcsának Rajna fantasztikus kapusteljesítményét nevezte.

„Jókor jöttek a dolgok, küzdöttünk, hajtottunk, ha ez megvan, és jó a kapusod, akkor nagy az esélyed a sikerre.”

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese a pekingi téli ötkarikás játékok utolsó, augusztus végi kvalifikációs körébe került, ahol 12 együttes szerepel három kvartettben, a csoportgyőztesek léphetnek jégre a 2022-es téli olimpián. A magyar válogatott a házigazda lettekkel, a franciákkal és az olaszokkal mérkőzik majd.

És ezeket olvastad már?