SPORT

Budapest is óriásit kaszál a Bajnokok Ligájával

Mondja még valaki azt, hogy nem volt értelme megépíteni a Puskás Arénát!
  • Szerző: SK

Két meccset biztosan rendez Budapest a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Puskás Aréna sikerét azok is elismerik, akik korábban háborogtak a stadionépítések miatt. Rövid időn belül három nemzetközi meccset rendeznek világsztárokkal a stadionban, a őszi Szuperkupa után BL-meccsek következnek: kedden az RB Leipzig fogadja a Liverpoolt, jövő héten a Mönchengladbach a Manchester Cityt. Sőt, Európa-liga összecsapás lesz Budapesten, az osztrák Wolfsberger játszik a Tottenhammel.

Üresen is hasznot hoz a Puskás Aréna

A kérdéses találkozóknak azért kellett új helyszínt keresni, mert Németország beutazási tilalmat vezetett be az Angliából érkezőknek a koronavírus új mutánsa miatt.

A találkozókra Budapesten sem mehetnek nézők az érvényben lévő hazai korlátozások miatt. Bevétel így is lesz. A pályaválasztó klubok a Puskás Aréna használatáért bérleti díjat fizetnek, és a rendezéssel kapcsolatos valamennyi költség őket terheli. Az árak megegyeznek a zárt kapus válogatott meccsek rendezési bevételeivel, de a pontos összegek üzleti okokból nem nyilvánosak. A Budapestre érkező sportolók szállodai és egyéb szolgáltatásokat vesznek igénybe, bevételhez juttatva a lezárásokat alaposan megszenvedő szállodaipart. A Puskás Aréna is jól jár vele anyagilag, miután kényszerű okokból számos egyéb eseményt, köztük koncerteket, konferenciákat kellett lemondani vagy elhalasztani.

A Puskás Aréna közleményében kitért arra, hogy a Puskás Arénáról, Budapestről és Magyarországról készülő felvételek a televízión, újságokon keresztül világszerte százmilliókhoz fognak eljutni, erősítve azok presztízsét, hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?