TÜZELŐÁLLÁS

Bizarr mozdulat, Messi állandóan súlyos sérülést kockáztat

Súlyos sérülést kockáztat minden egyes szabadrúgásával Lionel Messi.
  • Szerző: Ripost

Lionel Messi tökélyre fejlesztette az egészen egyedi szabadrúgását. A Barcelona focistája látszólag minden egyes lövéssel bokaficamot kockáztat, hiszen a kitámasztó, jobb lába rendre alá fordul.

Szokásos mozdulat, Lionel Messi jobb bokája maga alá fordul
Fotó: Getty Images

A bizarr mozdulat ellenére a 32 éves csatár soha nem sérült meg, és a világ legjobb szabadrúgáslövői között jegyzik a nevét. Dr. Rajpal Brar bokaspecialista orvos szerint Messi eredményessége ennek a furcsa mozdulatnak köszönhető.

„Amikor Messi eltalálja ballal a labdát, a csípőjével jobbra billen, ezzel a teljes testsúlyát a támaszkodó, jobb lábfejének külső részére helyezi – mondta Brar. – A rúgás után a bal lába is jobbra érkezik. Ez majdnem olyan mozdulat, mint amikor kificamodik a bokánk, hiszen az erőhatás iránya azonos. Azonban Messi teljes mértékben uralja a mozdulatot, felkészítette a testét erre.”

A videomegosztó oldalakon Messi valamennyi szabadrúgásgólja megtekinthető, ezeken tisztán látszik, hogy rendre aláfordul a kitámasztó, jobb bokája.

Messi az eddigi karrierje során 52 gólt szerzett szabadrúgásból, ebből 46 alkalommal a Barcelona, hatszor az argentin válogatott színeiben volt eredményes. Az aktív játékosok közül csak a Juventus ötszörös aranylabdás sztárja, Cristiano Ronaldo előzi meg, aki 54 szabadrúgásgólnál jár. Azonban Messi az utóbbi időben sokkal eredményesebb a portugálnál. Amíg a Barca csillaga a 2016/17-es szezon óta 18 gólt szerzett szabadrúgásból, addig Ronaldo csupán háromszor volt eredményes.

A visszavonult labdarúgók közül hatan előzik meg Messit a szabadrúgásgólok listáján. A brazil Juninho Pernambucano 76, Ronaldinho 66, David Beckham 65, Diego Maradona 63, Ronald Koeman 60 és a Sao Paulo kapusa, Rogerio Ceni 56 találatot jegyzett.

Messi egyedül veri a legjobb csapatokat

Lionel Messi az utóbbi nyolc szezon során összesen 29 gólt szerzett szabadrúgásból. A Barcelona sztárja egyedül több gólt lőtt, mint a műfaj öt legeredményesebb csapata. Ugyanebben az időszakban a Juventus 27, a Real Madrid 23, az AS Roma és a Lyon egyaránt 21-21, míg a PSG 20 gólt ért el szabadrúgásból.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?