SPORT

Az orosz maffia csalta el a magyar birkózó bronzmeccsét az olimpián

Megvan a beismerő vallomás: szándékosan gáncsolták el Lőrincz Viktort az olimpián.
  • Szerző: Ripost

Lőrincz Viktortól a bírák vették el a bronzérmet a riói olimpián. Erre egyre biztosabbak a bizonyítékok.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) szerb elnöke eltiltotta a nemzetközi szerepléstől a riói olimpián közreműködő birkózóbírók 80 százalékát.

Péteri László aranysípos bírónak pedig az a Sztaniszlav Sernek fecsegett ki titkokat, aki Lőrincz meccsén szőnyegelnök volt.

"Folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez" - mondta a Borsnak a magyar bíró.

Bár a magyaroknak ez a legfájóbb, ez csak a jéghegy csúcsa volt. Az olimpián két másik aranysípos, az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit bejelentette, nem hajlandó több meccset vezetni, mert előre meghatározták nekik, hogy ki nyerjen...

Péteri szerint a bíróbizottság elnökének, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a visszaélésekhez, a szálakat ugyanis a UWW alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből.

Az egyelőre még kérdés, hogy Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) szerb elnöke túléli-e az összeütközést az orosz alvilági kapcsolatokkal rendelkező Mamiasvilivel...

És ezeket olvastad már?