TÜZELŐÁLLÁS

Tiszta röhej, Alonso egy szendvicspapír miatt bűnhődött

Fernando Alonso egy szendvicspapír miatt nem fejezhette be a Bahreini Nagydíjat. A spanyol pilóta olyanért bűnhődött, amiről nem tehetett.
  • Szerző: Ripost

Az Alpine Forma-1-es istálló szerint egy eldobott szendvicspapír tette lehetetlenné, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso befejezze visszatérő futamát, a vasárnapi Bahreini Nagydíjat.

Fernando Alonso futamot egy szendvicspapír tette tönkre

Fernando Alonso futamot egy szendvicspapír tette tönkre
Fotó: AFP

A 39 éves spanyol versenyző két év kihagyás után indult újra F1-es versenyen, de a fékek túlmelegedése miatt fel kellett adnia a viadalt.

„A második kerékcsere után egy szendvicspapír beszorult Fernando autójának hátsó fékjéhez, ami miatt túlhevültek az alkatrészek és ez károkat okozott a fékrendszerben” – mondta Marcin Budkowski, az Alpine ügyvezető igazgatója. Hozzátette, biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy Alonsót nem engedik tovább versenyezni. A spanyol pilóta olyanért bűnhődött, amiről nem tehetett.

A rutinos spanyol versenyző az időmérő edzésen a kilencedik rajthelyet szerezte meg, de az 56 körös futam 32. körében kiállt a boxba.

„A rajt jó móka volt, nyertem néhány pozíciót és voltak élvezetes csatáim régi kollégákkal” – nyilatkozta Alonso, aki azt is mondta, csalódott volt, hogy nem tudta befejezni a versenyt.

Az Alpine másik autóját vezető francia Esteban Ocon a 16. helyről rajtolva 13. lett a szahíri idénynyitón.

„A mezőny négy világbajnoka közül csak Hamilton csillogott. Alonsónak, Vettelnek és Räikkönennek sokkal visszafogottabb volt a vasárnapi teljesítménye.” – írta a futamot követően a francia L'Equipe.

A szezon három hét múlva Imolában, az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?