SPORT

Újabb 0 pontos műugrás! Hihetetlen bénázás - Videó

Mindenki azt hitte, hogy az ausztrál versenyzőé a vizes-vb legbénább ugrása, de ázsiai vetélytársa őt is lekörözte.

Vitathatatlanul az ausztrál Maddison Keeney elbénázott műugrása volt eddig a kazanyi vizes-vb legviccesebb pillanata. A fiatal lány ugrását a zsűri kerek nulla ponttal jutalmazta.

A korábbi junior-világbajnoki érmessel nem először történt, hogy az idegei fontos pillanatban hagyták cserben. Tavaly a Brit Nemzetközösségi játékokon az utolsó előtti ugrását elrontva lett második.

Most azonban hamar túl kellett tennie magát a hibáján, hiszen várt rá a női 3 méter selejtezője. Ez a versenyszám viszont nem róla marad emlékezetes.

Keeney egyébként valószínűleg túllépett a tényen, hogy az egész világ az ugrásán nevet: most simán túljutott a selejtezőn. Talán az is a segítségére lehet a későbbiekben, hogy versenytársa, a koreai Kim Na-mi időközben elorozta előle a vb legrosszabb ugrásának kétes dicsőségét.

Az ázsiai versenyző első ugrása sem sikerült tökéletesre, de a második egészen szörnyen nézett ki. Nem meglepő módon ő is nulla pontot kapott a zsűritől. A kérdés csak az, ha Keeney ugrása ért ennyit, akkor ezért nem járt-e volna pontlevonás?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?