SPORT

Megható! Szörfözni vitte lebénult rajongóját a bajnok

Kizárták a versenyből, mégis a legnagyobb győztesként ünnepeltek egy argentin hullámlovast. Martín Passeri egy deréktól lefelé béna rajongót vitt magával a deszkáján.
  • Szerző: HG

Sokadik győzelme helyett egy csodálatos (sport)emberi gesztust választott Martín Passeri. Az ötszörös argentin bajnok szörföst idén kizárták a versenyből, de egy pillanatig sem bánkódik emiatt. Cserébe szerzett egy barátot, annak pedig egy életre szóló élményt.

A víz felé tartva elhaladt a hullámlovasokat kerekesszékéből csodáló Nicolás Gallegos mellett. Megkérdezte a 18 éves korában deréktól lefelé megbénult férfit, hogy nem akar-e egyszer a deszkára „állva” siklani a habokban.

Nicolás persze egy pillanatig sem tétovázott. A profi szörfös magával vitte a fiatalembert, aki néhány másodpercre megtapasztalhatta, milyen élmény meglovagolni a vad hullámokat. Passerit kizárták ugyan, de a fél világ győztesként ünnepli, s ő maga is úgy fogalmazott:

Valójában nem veszítettem. Ez volt a legjobb hullám, és életem legnagyobb győzelme.

A versenyző szerint semmihez sem hasonlítható az az eufórikus érzés, amin a paralízises Nicolásszal osztoztak a deszkán egyensúlyozva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?