SPORT

Így kapott 37 gólt a csapat, mert a focistái a pályán is tartották a kétméteres távolságot

Elugráltak az ellenfél közeléből, mert féltek egy játékos esetleges koronavírus-fertőzésétől.
  • Szerző: vav

Az ellefél egyik játékosának vírusfertőzésétől tartva, a focipályán is ügyeltek a biztonságos távolság megtartására egy német amatőr kiscsapat tagjai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fotó illusztráció
Fotó: Facebook

A SG Ripdorf Molzen tartalékcsapata a 11. osztályban 37-0-ra kapott ki a SV Holdenstedt II-től, köszönhetően nagyrészt az „antiemberfogásnak”. Nem csoda, hiszen a játékosok – még a kapus is – inkább elugráltak az ellenfél közeléből vagy akár a kapuból, legyen annak bármi a következménye az eredmény alakulására.

Ráadásul csak a szabályok adta minimális létszámban, heten léptek pályára, és ők még szabálytalanságokkal sem nehezítették meg az ellenfél dolgát, hiszen ahhoz magától értetődően testi kontaktus kell.

A kockázat miatt sokan még így sem vállalták a játékot: egyikük újszülött kisbabája, másikuk tüdőgyulladásban szenvedő apja miatt.

„Riválisunk egyik labdarúgóját egy koronavírus-fertőzöttel érintkezve kontaktszemélyeként azonosították. Szerintünk túl rövid volt utána a karanténja. Ellenfelünk elutasította a halasztási kérelmünket, ha pedig nem álltunk volna ki a meccsre, olyan súlyos pénzbírságot rónak ránk, amit ezekben a nehéz időkben nem vállalhattunk”

- árulta el a történtek hátterét a vesztes részéről Patrick Ristow klubvezető.

A győztes fél részéről Charly Krug elmondta: ellenfelük hivatalosan nem kért halasztást, ha így tett volna, hozzájárultak volna.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?