SPORT

Hosszú Katinka önkritikus: "Alaphibát követtem el" - videó

Filmsztár lett az Iron Lady. Nem kifogásokat keres, sok mindenre magyarázatot adnak az úszócsillag őszinte szavai. Rajongóknak kötelező az arizonai versenyéről készült videó!
  • Szerző: vav

Grimaszok, kulisszatitkok, első kézből származó információk, edző-férj és úszó-feleség közötti, meghitt kapcsolatról árulkodó gesztusok: a Hosszú Katinka-rajongók számára mindezzel szolgál az úszósztár YouTube-csatornájára feltöltött videó. A több mint másfél hónapja Amerikában edzőtáborozó magyar klasszis mindennapjain túl, elsősorban az arizonai versenye került a középpontba.

Mint kiderül, a jó kezdés (400 méteres vegyesúszásban győzelem és 4,32-es idő) magát Katkát is meglepte az edzőtáborban hetek óta végzett kőkemény munka közben. A folytatásban aztán nem úgy jöttek össze az eredmények, ahogy ahhoz hozzászokhattunk riói aranyesélyesünknél. De ennek is megvan a maga oka, és azt úszósztárunk is elismeri, hogy nem csak a hideg víz vagy az erős szél – hiszen „ezek csak kifogások”, és „a szél mondjuk mindenkinek fúj”.

„Kétszáz pillangón például, ha jól emlékszem, hetedik lettem, ami nem egy remek helyezés, de

pillangón próbálunk a technikámon egy picit változtatni, úgyhogy most arra próbálok fókuszálni. Nem egyszerű versenyzés közben a technikai dolgokra koncentrálni

- árulta el Hosszú Katinka, mi is állt a sokakat meglepő, gyengébb versenyzése hátterében.

„Az edzőtábor közepén vagyunk, ilyenkor nem egyszerű versenyezni, és olyan iramot úszni, ami jó időt eredményez."

 

 

Itt megnézheted a teljes videót:

 

 

 

Ráadásul 100 háton úgy maradt le hajszállal az aranyról, hogy…

„Nagyon, de nagyon elrontottam a fordulómat, konkrétan hasra fordultam, és vártam, hogy közeledjen a fal, de nem nagyon közeledett, úgyhogy ott nagyon sok időt elveszítettem sajnos. Ezekre a dolgokra oda kell figyelni,

úgy, hogy már huszonvalahány éve úszom, még mindig előfordul, hogy ilyen alaphibát elkövetek

- ismerte el önkritikusan Katka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?