SPORT

Fél éve ért véget az éjjel

A magyar labdarúgó-válogatott feledhetetlen élménnyel ajándékozta meg a magyar szurkolókat 2016-ban. Kereken fél éve a Belgium elleni meccsen ért véget a nagy menetelés.
  • Szerző: acf

A magyar labdarúgó-válogatott feledhetetlen élménnyel ajándékozta meg a labdarúgás szerelmeseit 2016-ban. Magyarország a franciaországi Európa-bajnokságon veretlenül megnyerte csoportját, majd kereken fél évvel ezelőtt, Belgium ellen kiesett a legjobb 16 között.

A vereség ellenére hatalmas tömeg ünnepelte a válogatottat az utcákon.  Most a %% összeszedte a kontinenstorna legszebb magyar pillanatait.

A torna álomszerűen indult, Szalai Ádám a legjobbkor szakított meg góltalansági sorozatát, és az osztrákok ellen 44 év után megszerezte az első magyar Eb-gólt.

A mérkőzést Stieber Zoltán szépségdíjas emelése döntötte el végleg.

Izland ellen nagyon megküzdött a válogatott az egyenlítésért, de egy kis skandináv segítséggel és orosz bírói ellenszéllel összejött a döntetlen.

A torna legszebb góljának választották Gera Zoltán Portugáliának lőtt hatalmas gólját. A Fradi középpályásának találata után Dzsudzsák Balázs kétszer is megszerezte a vezetést, de a későbbi győztes mindig egyenlített. Ugyan a győzelem nem jött össze, de legalább Cristiano Ronaldo kiakadt, sőt, Magyarország megnyerte az F csoportot.

Sajnos 2016. június 26-án véget ért a csapat menetelése, de Király Belgium ellen bemutatott védését választották az év bravúrjának.

Fontos megemlíteni a magyar szurkolókat is, aki minden összecsapás előtt látványosan felvonultak, és a helyszínen fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátókon is.

És ezeket olvastad már?