SPORT

Fanatikus őrült vitte el a világbajnoki kupát

Michael van Gerwen magabiztosan megnyerte a 2017-es világbajnokságot, de egy közjáték rövid időre kizökkentette a fináléban. Súlyos büntetés várható.
  • Szerző: acf

Január 2-án egy fanatikus troll rohant be a PDC darts-világbajnokság döntőjének végjátékára. A mérkőzés már gyakorlatilag eldőlt, 6:2-re vezetett a Michael van Gerwen, amikor egy Lee Marshall nevű férfi felrohant a színpadra, magához ragadta a világbajnoki trófeát és át akarta nyújtani van Gerwennek.

A rendbontót a biztonsági őrök azonnal leteperték, azonban az igaz rejtély, hogy miképp juthatott el a színpadig. Az incidens kizökkentette egy rövid időre a világranglista vezetőt, és a legutóbbi két vébé győztese Gary Anderson 6:3-ra szépített. A világbajnok végül 7:3-as szettaránnyal van Gerwen lett.

A PDC képviselője a meccs után elmondta, hogy jogi következményei nem lesznek az akciónak, viszont minden darts-rendezvényről élete végéig ki lesz tiltva a rendbontó.

Nekem akarta adni a trófeát, ez nagyon kedves tőle, de ilyet nem szabad. Valószínűleg soha életében nem láthat dartsot életében – mondta az új világbajnok a döntő után.

És ezeket olvastad már?