SPORT

Ezt minden magyarnak látnia kell: könnyeit morzsolgatva beszél legendás focistánk

Elérzékenyülve mesél a válogatottságról. Kis falujából indulva klubszinten és a nemzeti csapatnál is valóra váltotta az álmait.
  • Szerző: vav

A magyar fociszurkolók számára megható, az utódok részére tanulságos interjút adott Garaba Imre a Budapest Honvéd klubtelevíziójának. Az M4 Sporton futó Aranyoroszlánok című műsor legutóbbi adásában a kispestiek négyszeres bajnoka beszélt többek között a Sződligetről indult karrierjéről, az őt felfedező Tichy Lajosról, a Honvéd utánpótlásában focizó unokájáról – és a két világbajnoki részvételt is magába foglaló, több mint egy évtizednyi válogatott időszakáról is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: honvedfc.hu

A hajdani kőkemény védő 1980 és 1991 között 82-szer lépett pályára a nemzeti tizenegyben. Ott a három gólja közül az elsőt az angolok elleni 1981-es vb-selejtezőn (1-3), a másodikat a törökök elleni 1982-es barátságos meccsen (5-0) szerezte, az utolsó pedig győztes találat volt 1984-ben a spanyolok endégeként.

„Hosszú időn keresztül én voltam a hatodik-nyolcadik legtöbbszörös válogatott. Most már többen megelőztek hál'istennek, mert a sport olyan, hogy megelőzik az embereket, le kell győzni minden rekordot. De azért csak nyolcvankettő (Garaba válogatottságainak száma – a szerző.). Aztán, itt vagyunk a Honvéd-pályán. A Honvéd történetében én vagyok a negyedik legtöbbszörös válogatott játékos, amire aztán nagyon büszke vagyok. Arra is, meg arra is, hogy abból a kis faluból kikerülve elértem azt, ami magyar szinten abszolút a maximum. Elcsuklik a hangom, ha erre gondolok. És tényleg elérzékenyülök. Mert ott van a címer. A hazádat képviseled – ennyi”

- mondta Garaba könnyes szemekkel, a magyar címer említésekor a szívére mutatva.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?