SPORT

Dárdai csodacseréje dobogót ér

A magyar edző előhúzta a Jokert a pakliból, megfordították a Wolfsburg elleni találkozót. Nem először változtatott célravezetően a Hertha Berlin edzője.
  • Szerző: acf

Óriási az öröm Berlinben, mert a Hertha idegenben 3-2-re megverte a Bundesliga 13. fordulójában a Wolfsburg együttesét. Nem Dárdai Pál csapatának állt a zászló, hiszen 70 perc játék után még 2-1-re vezetett a Wolfsburg.

A mérkőzés megfordításához azonban hozzájárult Dárdai Pál remek taktikai érzéke is, aki a 60. percben becserélte az idei nagy felfedezettjét, Alexander Essweint. A játékos néhány percben belül meg is hálálta a bizalmat, és távolról a kapuba lőtt.

Dárdainak idén már több zseniális edzői döntése volt, a bajnokság elején a magyar szakember ötből négyszer úgy nyúlt hozzá a cserékhez, hogy azok fontos gólt szereztek. Most újra nagyot húzott, és talán a Dárdai-féle mentalitás is kellett ahhoz, hogy a 90. percben kiharcolják a mindent eldöntő tizenegyest.

A Hertha Berlin a bajnokság harmadik helyén áll, csak az idény meglepetéscsapata, az RB Leipzig és a Bayern München előzi meg őket. A csapat menetelése jövő héten tovább folytatódhat, a berlini Olimpiai Stadionban idén mindig nyert a Hertha, ráadásul az a Werder lesz az ellenfél, amely idén csak két pontot gyűjtött idegenben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?