SPORT

Botrány az NBA-gálán, csalással vádolják a világsztárt

Kiakadt a zsákolóverseny második helyezettje, még a zsűritagok szerint is egy társuk a hunyó.
  • Szerző: vav

Balhé lett minden idők egyik leglátványosabb és legszínvonalasabb zsákolóversenyének a vége az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Chicagóban zajló All Star-hétvégéjén.

Gordon (balra) felháborodott a döntésen
Fotó: Getty Images

A döntő párharcban Derrick Jones Jr., a Miami Heat játékosa nyert, miután többszöri pontegyenlőség után, egyetlen ponttal felülmúlta Aaron Gordont. Pedig az Orlando Magic sztárja még a liga legmagasabb játékosát, a 226 centiméteres Tacko Fallt átugorva mutatott be egy zsákolást.

Az öttagú zsűrivel ellentétben sokan a 2016-ban is második Gordont látták jobbnak, és ő is nehezen viselte a vereséget.

„Én vagyok az egyik legjobb, ha nem a legjobb zsákoló a világon. Azt hiszem, megtettem, amit kellett, hogy győzhessek. Még egyszer nem csinálom ezt végig”

- jelezte Gordon, hogy igazságtalannak érzi az eredményt.

LeBron James szerint „két győztest kellett volna hirdetni”. Fura mód pontosan erre készültek a zsűritagok is, akik a szenzációs zsákolások láttán sokáig mindkét kosarasnak rendre 5-ször 10 pontot adtak, majd a 48-47-es végső pontozás előtt megbeszélték: újra döntetlenre hozzák ki a két sztárt, valamelyikük mégis eggyel kevesebbet adott Gordonnak.

„Azt mondtuk egymás közt: ez döntetlen! De valaki belerondított”

- mondta az egyik zsűritag, a rapper Common.

A zsűriben helyet foglaló 38 éves korábbi NBA-csillagra, Dwyane Wade-re gondolt, aki tavaly még Jones Jr. csapattársa volt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?