SPORT

„Börtönben a helye!” – brutális tettéért lecsukatnák a bukást okozó kerékpárost

Csak erős idegzetűek nézzék meg a cikkbe ágyazott felvételt!
  • Szerző: vav

Súlyos, de stabil állapotban, arcműtétje után mesterséges kómában fekszik egy katowicei kórházban Fabio Jakobsen.

Fotó: Instagram

A 23 éves holland kerékpárost a Lengyel körverseny első szakaszának céljánál 85 km/h-s sebességnél kilökte honfitársa, Dylan Groenewegen. A 27 éves rivális hiába ért be elsőként (aztán ő is bukott), a versenybírók kizárták a sportszerűtlensége miatt.

 

Jakobsen szerencsére megúszta agykárosodás és gerincsérülés nélkül a borzalmas bukást, de a mellkasát ért ütés megnehezíti a légzését, és rengeteg vért vesztett. Éjjel mintegy ötórás műtétet hajtottak végre rajta.

„Utálom a tegnap történteket. Nem találom a szavakat, amik leírják, mennyire sajnálom Fabiót. Pillanatnyilag az ő egészsége a legfontosabb. Állandóan rá gondolok”

- írta a Twitteren Groenewegen, akit Jakobsen csapatfőnöke börtönbe akar záratni:

„Ez bűncselekmény volt Groenewegen részéről. Börtönben a helye, ezért bírósághoz kell fordulni”

- mondta Patrick Lefevere, a Deceuninck-QuickStep vezetője, aki „valóságos merényletnek” látta a versenyzője elleni akciót.

Sokan a verseny szervezőinek felelősségét is felvetették, mert a látványos és gyors befutó érdekében évek óta lejtős az utolsó sprint.

„Dylan Groenewegen kizéárésétól függetlenül a Lengyel körverseny szervezőinek meg kell érteniük: egy nyolcvanöt kilométer-per-órás célbaérkezés maga az öngyilkosság. Én mindig mindom ezt nekik, de ők showt akarnak. Hát itt van a show. Imádkozom Fabióért”

- mondta Fabio Sabatini, a CCC olasz bringása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?