SPORT

Berki Krisztián balesetéről vallott, leesett az lóról az olimpiai bajnok

A gyerekkori fotón egy hátason lovagolt az idén visszavonult tornász.
  • Szerző: SK

Fényképes emlékeivel érkezett Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója a Család-barát stúdiójába csütörtökön. A fotók között láthattuk őt kisbabaként, majd gyerekként egy hatalmas patáson lovagolva. A műsorban elmondta, miután leesett a ló hátáról, soha többé nem ült vissza rá – leszámítva a tornaszert, hiszen abban a sportágban jeleskedett. Utóbbi kapcsán mesélt edzőjéről, Kovács Istvánról is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI

 

Mondhatom, hogy apa-fia kapcsolat van közöttünk, szerencsés vagyok, hogy már viszonylag korán egy olyan remek edző lett a partnerem, aki a pályafutásom végéig elkísért” – fogalmazott Berki Krisztián, aki 2012-ben Londonban olimpiai bajnok lett lólengésben.

Az adást ITT tekintheted meg.

A sportigazgató úgy érzi, gondolkodásmódját alapvetően a családjából, a gyerekkorából hozott értékrend határozza meg. Azt tanulta, hogy mindig emlékezzen rá, honnan indult. Ennek szellemében igyekszik is adni abból, amit ő kapott. „Fontos része az életemnek a másokon való segítés, borzasztó látni, hogy a mai világban vannak olyan családok, ahol nem jut meleg étel az asztalra” – mesélte az Ökumenikus Segélyszervezetnél végzett önkéntes munkája kapcsán.

 

Berki Krisztián februári visszavonulása óta sem szakadt el korábbi hivatásától, minden eszközével szeretné segíteni a tornasportot, hogy a fényes eredményei után a sportág jövőjét is sikeressé tegye. „Nehéz döntés volt, sokat vívódtam, de végül a vállam döntött helyettem. Ötször műtötték a bal vállamat, ám az utolsó beavatkozások már nem javítottak annyit rajta, hogy terhelni tudjam. De a Magyar Tornaszövetség sportigazgatójaként szerencsére továbbra is segíthetem a tornasportot” – tette hozzá az olimpiai bajnok a Család-barát csütörtöki adásában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?