SPORT

A magyar válogatott ma egy andorrai bombázótól félhet

Aki azt hiszi, hogy a miniállam focistái nem tudnak játszani, az téved. Svájcnak akkora gólt rúgtak, hogy majdnem kiszakadt a háló. Arcpirító lenne, ha gólt kapna Magyarország a mai vb-selejtezőn.
  • Szerző: acf

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőt játszik Andorra ellen vasárnap 18 órakor. A Spanyolország és Franciaország határán fekvő ország fociját sokan lenézik, hiszen a világranglistán mindössze a 203. helyen állnak, és csak hét országot előznek meg.

Ezek ellenére a csoport élén álló Svájc csak 2-1-re győzte le őket, sőt Lettország is csak minimális gólkülönbséggel, 1-0-s végeredménnyel szerezte meg ellenük a kötelező három pontot. Svájc elleni góljuk ráadásul kifejezetten látványos sikeredett, a 18 éves Alexandre Martínez távolról talált a kapuba.

Andorra válogatottja eddig 138 mérkőzésen lépett pályára, 3 győzelem és 12 döntetlen mellett 123 vereség az örökmérlegük. Gólkülönbségük borzalmas, 38 rúgott góljukra 344 érkezett, ennek fényében különösen arcpirító lenne, ha Magyarország gólt kapna a Groupama Arénában. A magyarok eddig csak kétszer játszottak Andorrával, a 2014-es vb-selejtezőn 2-0-ra és 5-0-ra nyertünk.

És ezeket olvastad már?