SPORT

Szívszorító fotók: a rák legyőzése után barátja mellé ült a kispadra a legendás futballsztár

Meglátszik rajta a szenvedés. Évtizedekkel ezelőtt a gólokat ontották egymás oldalán, most az olasz válogatottat vezették nagy győzelemre.
  • Szerző: vav

Roberto Mancini szövetségi kapitány mellett csapatfőnökként Gianluca Vialli is leült az olasz labdarúgó-válogatott kispadjára a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-meccsen. Ez tán még annál is örömtelibb volt a rajongók számára, mint az, hogy a vendégcsapat Nicoló Barella fejesével 1-0-ra megnyerte a rangadót. Vialli ugyanis évekig hasnyálmirigyrákkal küzdött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Vialli és Mancini 1992-ig hosszú évekig ontották a gólokat a fénykorát élő Sampdoriában. A genovai „Ikrek” 1990-ben UEFA-kupa-győzelemre, a következő évben pedig olasz bajnoki címig. Sőt, a Bajnokok Ligája próbaévében – a nyolc közé jutásért a Kispest-Honvéd ellen fordítva (1-2, 3-1) jutva – a Barcelona elleni BEK-döntőig (0-1) meneteltek.

Most, közel három évtized múltán már nem játékosként a pályán, hanem szakemberként a kispadnál énekelték az olasz himnuszt. Ez azért nagy szó, mert Vialli 2018 novemberében elárulta, hogy gyilkos kórral küzd. Idén áprilisban jelentette be, hogy 17 hónapnyi szenvedés után immár teljesen egészségesnek mondhatja magát.

„Az idő múlik, bizonyos dolgok megmaradnak”

- szól a páros kép mottója a nagy duóról.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?