SPORT

Dráma a rekortánon, hiba volt 40 fokban, gömbölyödő pocakkal futnia a terhes sportolónőnek

Lindsay Flach engedélyt kapott a versenyzésre az orvosától, de az utolsó szám már sok volt neki a tikkasztó forróságban. Szerencsére időben föladta.
  • Szerző: Ripost

Terhessége 18. hetében vett részt az olimpiai válogatóversenyen Lindsay Flach. A 31 éves amerikai atléta eredetileg úgy tervezte, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékok után vállal babát, de a koronavírus-járvány okozta egyéves csúszás közbeszólt. Nagy célját, az olimpiát idén nyárra (július 23. és augusztus 8. közé) halasztották, ő pedig a felkészülés közepén tudta meg: gyereket vár. A tokiói részvételről így le kell mondania, de a sok várakozás után mindenképpen versenyzéssel akarta befejezni a pályafutását, így gömbölyödő pocakkal is rajthoz állt az oregoni válogatón.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lindsay Flach karrierje utolsó rajtja előtt

Lindsay Flach karrierje utolsó rajtja előtt
Fotó: YouTube

„Természetesen az volt az első, hogy megbizonyosodjak róla: a babának és nekem sem káros”

- nyilatkozta a hétpróbázó, akinek az orvosa zöld utat adott a kellően óvatos versenyzéshez.

„Amikor megtudtam, keserédes érzés volt, mert mindig is szerettem volna babát, de egyben azt is jelentette, hogy ezzel vége a pályafutásomnak. A terhességem első tizenkét hete nagyon nehéz volt, a gyakori émelygés mellett kellett edzenem. De be akartam bizonyítani, hogy a nők mi mindenre képesek”

- mesélte a sportolónő.

Lindsay a 100 méteres gátfutást, a magasugrást, a súlylökést, a 200 méteres síkfutást, a távolugrást és a gerelyhajítást is végigcsinálta a hétpróba versenyszámai közül. Persze nagyon óvatosan.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lindsay Schwartz Flach (@lcschwartz22) által megosztott bejegyzés

Aztán jött az utolsó, a 800 méteres síkfutás, ami 40 fokos hőségben drámai döntést követelt meg tőle. Amihez addig nem fűlt a foga, meg kellett tennie.

Az első száz méter után kénytelen volt könnyes szemmel feladni a futást, véget vetve a karrierjének.

„Annyira nehéz volt lejönni a pályáról, de tudtam, hogy vigyáznom kell a babámra”

- indokolta nehéz döntését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?