SPORT

Lándzsahal nyársalta föl az evezősök hajóját

Sokkoló támadás, iszonyatos erővel. Életveszélyes helyzetbe kerültek az Atlanti-óceánon átkelő négyfős csapat tagjai.
  • Szerző: vav

Döbbenetes, ami az Atlantic Challenge óceánátkelő evezősverseny egyik csapatával történt. A Latitude 35 nevű egység hajóját felnyársalta egy négyméteres lándzsahal – derül ki a svájci Blick cikkéből.

Fotó: Twitter

A négy brit sportoló már 26 napja tartott a Kanári-szigetektől a Karib-tengeri cél felé, amikor a harmadik helyen haladva a frászt hozta rájuk a rablóhal.

A kormányos, Jimmy Carroll éppen a kabinban szundikált, amikor meghallotta, hogy a lábai között valami áttörte a karbonnal megerősített hajótestet.

Ha az állat öt centivel odébb nyársal, súlyosabb következményei lehettek volna a váratlan támadásnak, hiszen a csapat mintegy 1800 kilométernyi távolságra volt Antiguától. Így „csak” a víz beszivárgását kellett orvosolniuk, miközben csodálkozva tapasztalták: az agresszív kék marlin nyársorra beletört a hajójukba. Ettől függetlenül be kellett foltozniuk a lyukat, de a hal „fegyverét” egyfajta dugóként bennehagyták.

A riadóztatott kísérő jachtnak nem kellett segítséget nyújtania az egységnek, amely 5 óra 39 percnyi késlekedés után folytatja az útját. Másnap egy újabb hasonló hal kerülgette az evezősöket, de az ijedségen túl más bajuk már nem esett. A tervek szerint január 20-án, 38 napnyi evezés után érnek célba – a hal lándzsájával együtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?