SPORT

Gusztustalan rejtély, bezöldült medencében kell versenyezni

Senki sem tudja mitől változott meg a víz színe egy nap alatt, ezek ellenére engedik versenyezni a sportolókat. Soha korábban nem fordult elő ilyen.
  • Szerző: acf

A riói olimpián augusztus 7-től osztanak érmet műugrás és toronyugrás számokban. Vasárnap és hétfőn renden lezajlottak a versenyek Brazíliában, azonban kedden döbbenetes látvány fogadta a versenyzőket, szervezőket és a nézőket egyaránt.

Az addig kristálytiszta víz színe zöld lett, sőt a folyamat az idő múlásával egyre bizarrabb lett. A rendezők azonnal igyekeztek kideríteni, hogy mi miatt lett ilyen a víz, de nem jöttek rá. Emellett megállapították azt is, hogy a víz állapota teljesen normális, versenyzésre alkalmas.

Egyes véleményék szerint lehet, hogy nem megfelelően borították be az éjszaka a medencét, amiatt csökkenhetett a víz klórszintje, ami az algák elszaporodásához vezethetett. Ez azért érdekes, mert mindössze néhány méterrel odébb látható az a medence, ahol a vízilabda meccseket rendezik, annak tökéletes az állapota.

A szakértői vélemény miatt tegnap megrendezték a női 10 méteres toronyműugrás számát, ahol a versenyzők a furcsa szín miatt nem panaszkodtak a vízre.

"Soha nem ugrottam még ilyen színű vízbe. Már a bemelegítésnél észrevettük a változást, de igazából így

"még könnyebben be tudtuk lőni a víz távolságát"

- mondta az angol Tonia Couch, aki végül párjával az ötödik helyen végzett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?