SPORT

Benedek Tibor a stadionokban, róla szólt az NB I-es forduló – Fotók

A sportvilág mellett a labdarúgást is megrendítette Benedek Tibor halála. Mindenhol megemlékeztek a tragikusan fiatalon, 48 esztendősen elhunyt legendáról.
címkék:
  • Szerző: SK

Benedek Tibor fájdalmas halála újra rádöbbentette magyarok millióit: a pólós volt az, aki egyáltalán nem osztotta meg a nemzetet, a szurkolókat, őt kivétel nélkül mindenki szerette, tisztelte. Jó példa erre, hogy az Újpestről világhírűvé váló, majd pályafutását ott befejező klasszisról az ősi rivális Ferencváros drukkerei is megemlékeztek. A Fradi éppen a lilák ellen játszott NB I-es bajnokit újra közel telt ház előtt.

Gyászszünet a rangadó előtt, a kivetítőn Benedek fotója

A Fradi-stadion kivetítőjén is ott volt Benedek Tibor fényképe, Fotó: Nemzeti Sport

A találkozón molinóval üzentek Benedeknek, valamint a szintén a múlt héten elhunyt háromszoros olimpiai bajnoknak, Kárpáti Györgynek.
“Két korszak, két legenda – két szín. Isten veletek, nyugodjatok békében.” – szólt a feliraton.
A ferencvárosi tábor emellett többször hangosan skandálta “Benedek Tibi” nevét, összekötve a “Ria, Ria Hungária rigmussal’.
Zalaegerszegre pénteken a Honvéd látogatott, túlzás lenne azt állítani, hogy a két szurkolótábor jóban lenne egymással, többször is történt már közöttük atrocitás. Most a gyászban ők is félretették az ellenségeskedést, együtt éltették Benedeket, aki a Honvédhoz is kötődött, a 2000-es években ugyanis a kispestiekkel nyert bajnoki címeket.

Nézd meg a lelátói megemlékezésekből összeállított galériát (Fotók: Nemzeti Sport):

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?