SPORT

„A magyarok életében különösen fontos a sport” – Orbán Viktor januárban már lábteniszezik

A miniszterelnök évzáró interjút adott a Nemzeti Sportnak.
  • Szerző: Ripost

A járvány és a rengeteg elmaradó esemény ellenére is csodás évet zárt a magyar sport. Férfipólósaink Európa-bajnokságot nyerte, a Ferencváros focicsapata a BL-főtáblára, a válogatott pedig az Európa-bajnokságra jutott ki.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint ebben a helyzetben is nagy szükségük van a magyaroknak a sportra.

„A sportot azért minősítettük stratégiai ágazattá, mert ismerjük pótolhatatlan szerepét – mondta a miniszterelnök a Nemzeti Sportnak adott interjújában.Olyasmit képes adni a felnövekvő fiatal nemzedéknek, és szurkolóként persze nekünk is, mint semmi más ebben a modern korban... Eszmények, áldozatvállalás, kemény munka és hősök nélkül a modern élet eliszaposodik. Ebből ragad ki, illetve föl a sport. A magyarok életében különösen fontos a sport, a kormány részéről nagy hiba lenne, ha ezt nem venné figyelembe a nemzetnevelésben, az oktatáspolitikában és a karakterformálásban.”

Orbán azt is elárulta, szeretné még megérni, hogy hazánk olimpiát rendez.

„Ha nem lett volna belföldi merénylet, ezt legkésőbb 2032-re el is értük volna” – utalt a miniszterelnök az olimpiaellenesek kampányára. „De nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük” – mondta Orbán, aki arról sem mondott le, hogy világbajnoki döntőben láthassa a magyar fociválogatottat.

 

„Ma még az észszerűségen túli dimenziókba tartozik, de nincsen sport álmok nélkül.”

Orbán azt is elárulta, januárban ő maga is sportolni, lábteniszezni fog.

„Ez az év engem is megviselt, ahogyan mindenkit. Az ország most már túl van a nehezén, a 2020-as éven, lassan én is a visszatérés gondolatával foglalkozom. Január végén lábtenisz, aztán öregfiúk. Az akadémián az edzők hetente játszanak egymás között. Húsvétkor már szeretnék beállni közéjük”

- fogalmazott a kormányfő.

A teljes interjút ITT olvashatod.

És ezeket olvastad már?