OLDALVONAL

Szívszorító szavak, megszólalt az elnök a birkózók haláláról

Ebben az évben már a második ifjú versenyzőjét vesztette el az ESMTK.
  • Szerző: Ripost

Rövid időn belül két tragédia érte az ESMTK birkózó szakosztályát. Csütörtökön elhunyt a 22 éves Tóth Bendegúz, míg februárban a hatéves Varga Nimród halála rázta meg a klubot és a magyar birkózást.

Tóth Bendegúz 22 éves volt Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Tóth Bendegúzt hiába próbálták újraéleszteni, már nem sikerült megmenteni az életét. Halálának okát az orvosszakértői vizsgálat után lehet megtudni. Az ESMTK Birkózó Szakosztályának elnöke, Losonczi Ottó az egyesület honlapján szívszorító szavakkal búcsúzott az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes birkózótól. Bevallotta, valójában még Varga Nimród tragédiáját sem tudta feldolgozni.

„Ismét szomorú hírt kell közölnöm Veletek, melyet felfogni és feldolgozni azt hiszem nem fogok – írta Losonczi. – Tóth Bendegúz szabadfogású válogatott birkózónk a mai napon elhunyt. Az előző tragédiát sem tudtam feldolgozni, ez az újabb pedig már elviselhetetlen. Nem tudom mi történik a világban, hogy gyerekek, fiatalemberek halnak meg. Már semmihez nincs kedvem. Vigyázzatok magatokra, pusziljátok meg gyermekeiteket amíg lehet, és Isten óvjon mindenkit attól, hogy ilyen tragédia érje. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya saját halottjának tekinti Bendét.”

Az ESMTK Birkózó Szakosztálya pénteken 18 órától gyertyagyújtást tart Tóth Bendegúz emlékére. Helyszín: az ESMTK Birkózó Szakosztály sportcsarnoka, Budapest, Mártírok útja 205.

És ezeket olvastad már?