OLDALVONAL

108 év után szakadhat meg az NB I-es csapat hihetetlen sorozata

Nehéz helyzetben van a 20-szoros bajnok Újpest a labdarúgó NB I-ben, miután a hétvégi Paks elleni döntetlenjét követően csak egy pont választja el a kieséstől. A lila-fehérek 1912 óta, megszakítás nélkül tagjai a magyar élvonalnak.
címkék:
  • Szerző: ST

A 94. percben egyenlített a Paks Újpesten (1-1), a labdarúgó NB I szombati játéknapján. A lila-fehérek a döntetlen, valamint a Zalaegerszeg 3-0-as debreceni sikere miatt egy pontra kerültek a kiesést jelentő 11. pozíciótól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője
Fotó: MTI

108 év után eshet ki az Újpest

A fővárosi klub 29 ponttal áll a 9. helyen – a Ferencváros ellen van egy elmaradt meccse – , mögötte pedig a Paks és ZTE is 28-28 egységet gyűjtött. A 20-szoros magyar bajnok együttes 1912 óta, 108 éve megszakítás nélkül tagja az élvonalnak, ami egyedülálló a mezőnyben – a szezon végén azonban könnyen véget érhet ez a széria.

„Azt mondhatom, hogy ezzel a mai együttessel majdnem sikerült itthon tartani a három pontot, a játékosok küzdöttek, dolgoztak, tették a dolgukat, keményen kilencven percen keresztül, sőt még a hosszabbításban is. Sajnos aztán a végén egyetlen egy hiba becsúszott, ami tönkre tette az addigi munkánkat. Nagyon sajnálom a fiúkat, hogy ez az egyenlítő gól az egész találkozó eredményét megváltoztatta” mondta el a mérkőzés után Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője.

Az Újpest 2020-ban csak egy tétmeccset nyert
Fotó: Újpest FC Facebook

Vignjevics már hét éve irányítja az Újpestet

Az 51 éves szerb tréner a legrégebben ugyanannál a klubnál dolgozó szakember az NB I-ben, 2013 októbere óta irányítja az Újpestet. Nemrégiben azonban már a menesztése is felmerült, de megerősítették pozíciójában.

„Roderick Duchatelet már korábban is hangsúlyozta, hogy az idény végéig szerb szakvezetőnk kezében marad a szakmai munka irányítása” nyilatkozta Berta Csaba, az Újpest ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sportnak.

Nebojsa Vignjevics
Fotó: MTI

Egy tétmérkőzést nyertek idén

A Vignjevics-csapat 2020-ban mindössze egy tétmérkőzését nyerte meg az eddigi tízből, a sereghajtó Kaposvár otthonából hozta el a három pontot (1-0). A gárda pocsék szereplése azért is meglepő, mert a mértékadó Transfermarkt szerint a 6. legértékesebb a kerete az NB I-ben (6,93 millió euró, 2,3 milliárd forint).

Amennyiben a koronavírus-járvány miatt nem lesz halasztás, az Újpest a következő körben a Kisvárda vendége lesz.

címkék:
És ezeket olvastad már?