SIKK

Vigyázz, így öregít a szemöldököd!

Az arcodat krémezed, az ősz hajszálaidat befesteted, és edzeni is eljársz. De vajon eleget törődsz a szemöldököddel? Ha nem gondolsz rá túl sokat, változtass, mert a rossz formájú, ritkuló szemöldök csúnyán öregíti az arcodat.
  • Szerző: Ripost

Ritkuló szemöldök

Ahogy a hajad, úgy a szemöldököd is megritkul idővel, ez pedig öregebbnek láttatja az arcodat. A megoldás: szemöldökceruzával vagy szemöldökporral tüntesd el a hiányokat. Húzd feszesre a bőrt az egyik kezeddel, miközben rövid, de határozott mozdulatokkal szálirányban rajzolj a ceruzával vagy a porra. Végül görgess végig egy fültisztító pálcikát a szemöldöködön, hogy eldolgozd a festéket, és természetes hatást érj el.

Kifelé rövidülő szemöldök

A szemöldök külső, halánték felé eső vége eleve vékonyabb, de ha ritkulni kezd, vagy túl sokat szeded, akár teljesen el is tűnhet a vége – pedig épp ez az a rész, amelyik lezárja az ívet, és fiatalossá teszi az arcodat. Először is jelöld ki, meddig kellene tartania a szemöldöködnek. Az ideális pontot úgy találod meg, ha összekötöd az orrcimpád külső szélét a szemed külső zugával, és ezt a vonalat kicsit meghosszabbítod addig, ahol a szemöldöknek végződnie kellene. Szemöldökceruzával, rövid, határozott, felfelé irányuló mozdulatokkal fesd meg a hiányzó szemöldökszálakat, végül pedig húzd át az egész szemöldöködet színezett szemöldökzselével, hogy eldolgozd a festéket.

Õszülő szemöldök

Az őszülő szemöldök messziről szinte egyáltalán nem látszik, így a sötéten maradó rész furcsa formát ölt. Épp ezért jó, ha színes szemöldökfilccel, vagy színezett szemöldökzselével eltünteted a szürkülő szálakat. Ha szinte az egész szemöldököd ősz színt öltött, a legjobb megoldás a tartós szemöldökfestés, ezt viszont jobb kozmetikusra bízni.

Túlnőtt szemöldökszálak

A túl sűrű szemöldök kisebbnek láttatja a szemeidet a valóságosnál, míg az össze-vissza álló, túlnőtt szálaktól úgy tűnik, mintha lógna a szemhéjad. Fésüld formára a szemöldöködet, majd az ív tetejénél feltűnően kilógó szálakat egyenként vágd formára kisollóval (ne kísérletezz azzal, hogy egyetlen vágással formázd a szemöldöködet, természetellenes lesz az eredmény). Az íven kívül növő szálakat csipesszel szedd ki. Ha bizonytalan vagy, érdemes a kozmetikusodat megkérni a műveletre. Végül színezett szemöldökzselével igazítsd formára az ívet.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?