SIKK

Szexi göndör tincsek, csodás loknik: Kevés hajból csúcsfrizura

Nem kell lemondanod a göndör tincsekről akkor sem, ha szögegyenes a hajad. Mutatunk néhány tuti módszert, segítségükkel kíméletesen készíthetsz hullámos szuperfrizurákat!
  • Szerző: Ripost

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy természetes göndör hajjal áldotta meg a természet - van, akinek meg kell küzdenie a dús fürtökért. Azonban sokan tartanak tőle, hogy tönkretehetik a hajukat a különböző eljárásokkal, például a forró, göndörítő hajformázó eszközökkel.

Számukra van egy jó hírünk: nem feltétlen szükséges megégetni a hajszálakat a csodaszép, göndör hajkoronáért – sőt, számtalan módszer létezik, ami nem csak hogy kíméli a hajat, de sokkal természetesebb hatásúvá is varázsolja a frizurát.

1. Gyűrés

Mosd meg a hajad dúsító samponnal, majd kezeld balzsammal a hajvégeket. Törölközővel itasd le a vizet; fontos, hogy ne dörzsöld, csak nyomkodd meg vele a tincseket. A nedves hajadon egy tojásnyi habot oszlass el egyenletesen, úgy, hogy előrehajolsz közben. Úgy oszlasd szét az anyagot, mintha egy papírlapot gyűrnél össze. Figyelj, hogy a hajtövekhez ne kerüljön se balzsam, se hab, mert ettől zsíros hatású lesz a hajkoronád. Ha megteheted, ne használj hajszárítót, hagyd magától megszáradni.

2. Fonás

Ne szárítsd meg a hajad, csak kb. 70%-osan. A nedves hajat válaszd szét kétfelé, majd mindkét felét fond be francia technikával. Akkor lesznek szépek a tincsek, ha jó szoros a fonás. Addig hagyd így, míg magától meg nem szárad. Akár aludni is elmehetsz közben; reggelre meg is lesznek a göndör fürtök.

3. Szívószál

Nagyon durva göndör tincseid lesznek, ha feltekered őket nedvesen egy szívószálra, amit behajlítasz, és vagy letűzöl, vagy a szívószál két végét hajgumival összefogod. Vékony, körülbelül két-három centis tincsekre válaszd szét a hajad, úgy tekerd a szívószálra. Másnap reggel vedd ki őket, és az eredmény csodálatos lesz.

4. A póló trükk

Ez az egyik legegyszerűbb módszer. Teríts le egy pólót az ágyra úgy, hogy feléd legyen az alja. Hajtsd bele a fejed, úgy, hogy a hajad függőlegesen egymásra hulljon. Majd kösd a fejedre a pólót: az alját hátul, a tarkódnál, az ujját vond keresztbe a tarkódon, és kösd meg a homlokodon. Húsz perc múlva le is veheted; ekkor már göndör leszel.

5. Mini kontyok

Mosás és kondicionálás után a törölközőnedves hajadból kisebb tincsek végét ragadd meg két ujjal, és kezdd el tekerni; egészen addig, míg össze nem csavarodik egy konttyá. Rögzítsd őket csattal vagy hajgumival, és hagyd így éjszakára. Ha zavarnak a kontyok, aludj kendőben vagy fürdősapkában, hogy ne nyomják a fejbőrödet! Az eredmény fantasztikus lesz! A tekerésnél nagyon figyelj, hogy ne sérüljenek meg a hajszálak, ne szakítsd őket.

6. Göndörítés zoknival

Nedvesítsd be a hajadat, majd csinálj belőle lófarkat. Egy régi, rossz zokni orrát vágd le, és tekerd fánk alakúra. Húzd rá a lófarokra a zokni-karikát, majd tincsenként körkörösen haladva tekerd fel rá a hajad. A tincseket hullámcsattal rögzítsd hozzá. Hagyd így, amíg meg nem szárad.

7. Hajpánt

Tegyél fel egy hajpántot, amikor még nedves a hajad. Válaszd kétfelé a hajad, és ahogyan a zokninál, úgy tekerd a hajpánt köré a tincseket. Itt is csattal rögzítsd őket. Ha teljesen megszáradt, le is veheted  a pántot. A fürtöket az ujjaidat használva válaszd szét, hogy minél több göndör tincsed legyen!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?