SIKK

Szeretnél 10 évvel fiatalabbnak tűnni? Lesd el a japán nők egyszerű titkát!

Az ázsiai nők tökéletes bőre nem a véletlen mûve. Ismerik és kihasználják a rizs varázslatos erejét, hogy kisimítsák az egyenetlenségeket és eltüntessék a pigmentfoltokat.
  • Szerző: Ripost

A rizs tökéletes arcápoló: kisimítja a bőr egyenetlenségeit, segít eltüntetni az elszíneződéseket, és azonnal simábbá teszi az arcot. Ez főként a benne található linolsavnak köszönhető, amely támogatja a kollagén képződését a bőrben, ezáltal pedig kisimítja a ráncokat és megfiatalítja a külsődet.

Ezen kívül a rizs egy szkvalén nevű vegyületet is tartalmaz, amely kismértékben képes a napsugárzástól is megvédeni a bőrt (ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne szükséged magas faktorszámú fényvédő krémre).

A rizspakoláshoz a következőkre lesz szükséged:

3 evőkanál rizs, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál méz és egy csésze víz.

Főzd meg a rizst az egy csésze vízben, majd keverd hozzá a mézet és a tejet. Amikor langyosra hűlt, kend fel az arcodra, és hagyd rajta tíz percig. Végül mosd le az arcodat langyos vízzel. A rizs linolsav-tartalma hidratálja bőrt, és javítja a vérkeringését. Ha hetente egyszer beveted ezt a pakolást, hamarosan 10 évvel fiatalabbnak fogsz tűnni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?