SIKK

Meryl Streep elárulta szépségtitkát! Piszok egyszerű a trükkje

A 68 éves színésznő ragyogó és hibátlan bőrének nemcsak a rajongók, hanem a szakmabeliek is a csodájára járnak. És bár könnyû lenne azt hinni, hogy mindez drága krémek és kozmetikai kezelések eredménye - ám a színésznő legfontosabb szépségtitka egy fillérbe sem kerül!
  • Szerző: Ripost

Fi Glover amerikai újságíró 2011-ben Meryl Streep vendége volt egy partin. A színésznő pedig elárulta neki legfontosabb szépségtrükkjét: soha nem nyúl az arcához. A kezünkről ugyanis csúnya baktériumok kerülhetnek a bőrünkre, ezek pedig pattanásokat, fertőzéseket okozhatnak. Ha pedig a bőr határoló funkcióját ekcéma vagy bőrszárazság is rontja, a bőr alá is bekerülhetnek a kórokozók. Az aknés, pattanásos, problémás bőr állapotát még tovább rontja a piszkálás, mivel a kisebb bőrhibák felülfertőződhetnek, és komoly pattanások alakulhatnak ki. A dörzsölgetéstől meg is vastagodhat, és ráncosodhat a bőr.

Meryl Streep egyébként korábban azt is elmesélte, hogy idegenkedik a plasztikai sebészettől, mivel valósággal „befagy” tőle az arc, sokkal jobb a bőr természetes, ápolt öregedése.

A legendás színésznő nem az egyetlen, aki távol tartja a kezét az arcától: Kendall Jenner is erre esküszik. Saját bevallása szerint édesanyjától és nővéreitől hamar megtanulta, hogy soha ne nyúljon az arcához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?