SIKK

Íme, a nyár gyil­kos ci­pője: Ez a pa­pucs rosszabb, mint a tűsarkú

Tar­tasz attól,hogy a tû­sarkú tönk­re­te­szi a lábad? Jogos! De nem jó ötlet, hogy he­lyette flip-flop pa­pucs­ban töltsd a nya­rat! Vi­gyázz, elképesztően ve­szé­lye­s lehet!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ha nem vagy híve a magas sarkúnak, vagy attól tartasz, hogy viselése maradandó károsodást okoz a lábadon, biztosan szívesen viselsz a meleg időben papucsot. Lehet, hogy a kedvenced épp lábujjközi flip-flop? Nem is gondolnád, de ez a lábbeli is okozhat egészségügyi problémákat.

1. Gyötrő fájdalom

Miközben plip-flop papucsban jársz, lábujjaid önkéntelenül is kapaszkodnak a papucs talprészébe, eközben a lábboltozat, illetve a láb inai és izmai túlfeszülnek. Kezdetben ez csak enyhe, de ha nem cserélsz lábbelit, hamarosan elviselhetetlenné fokozódhat. Igyekezz rövid ideig hordani!

Ha kénytelen vagy sokáig viselni ezt a papucsot, akár súlyosabb problémák is kialakulhatnak. Azonban a legtöbb esetben persze elég a pihentetés és a masszázs. Még jobb, ha megelőzöd a bajt – mégpedig azzal, hogy cipőidet váltogatod. Szakemberek szerint a 3-4 centiméteres sarokmagasság az ideális, ez nem terheli meg túlságosan a lábadat.

2. Bokatörés és ficam

Flip-flopban lehet sétálni, de sietni, vagy a busz után futni szinte kivitelezhetetlen. Játszóterezéshez sem ajánljuk. A gyerekek körül bármikor adódhat olyan helyzet, amikor szaladnod kell. Ha pedig ilyenkor félrecsúszik a papucsban a lábad, kificamíthatod, vagy akár el is törheted a bokádat.

3. Autóvezetés

Flip-flopban vezetni különösen veszélyes, mert ha így nyomod a gázpedált, egyszerűen kicsúszhat belőle a lábad. Nem kizárt, hogy épp menet közben történik mindez. Aztán ügyeskedhetsz, hogy újra jól tudjad tartani a lábad, de ez még 50 km/órás menetsebességnél is elképesztően veszélyes! Arról nem is beszélve, hogy a papucs talpa bármikor beakadhat az autó szőnyegébe és képtelen leszel uralni a járművedet.

4. Fertőzéseket kaphatsz

Bármilyen szellős is a flip-flop, nem árt ha néha arra is gondolsz, hogy lábfejed a nyitott papucsban egész nyáron ki van téve a környezet viszontagságainak. A talpkörnyéki bőr kiszáradhat és kirepedezhet, a helyeken keletkező nyílt sebek nyitott kapuként engedik be a gombás és egyéb fertőzéseket. Fontos, hogy komolyan vedd lábad tisztántartását és a pedikűrt – néha keress fel szakembert! Fürdés, zuhanyozás után lábfejedet töröld mindig szárazra, és fújd be fertőtlenítő hatású lábsprayvel.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?