SIKK

Így formázd tökéletesre a szemöldököd

A szemöldök egyáltalán nem mellékes részlet az arcodon. Jó esetben szépen keretezi a szemed, és karaktert ad a vonásaidnak, rossz esetben viszont mindent tönkretesz. Megmutatjuk, hogyan formázhatod csodásra.
  • Szerző: Ripost

Keresd meg a kiindulási pontot!

Fogd meg a szemöldökcsipeszt, és a csipeszes végével illeszd függőlegesen az orrcimpád külső részéhez. Ahol ez a vonal metszi a szemöldöködet, ott kell kezdődnie a szemöldök vonalának. Rajzold be ezt a vonalat szemceruzával, és ellenőrizd, hogy az orrnyerged pont középen van-e a két szemöldök között. A kezdőpont elé eső szálakat húzd ki.

Jöhet a végpont!

A csipesszel kösd össze az orrcimpád külső szélét a külső szemzuggal, és hosszabbítsd meg ezt a vonalat: ahol a vonal metszi a szemöldöködet, ott kell végződnie az ívnek. Jelöld meg szemceruzával, és a rajta kívül eső szálakat húzd ki.

Határozd meg a vastagságát!

A szemöldök legvastagabb részétől indulva húzz egy vonalat a szemöldökív alatt. A vonal legyen a kóbor szálak fölött, és kövesse a szemöldököd felső ívének természetes vonalát, függetlenül attól, hogy az íves, csúcsos, vagy épp egyenes. Húzd ki a vonal alá eső szálakat. A legjobb a fél és 1,2 cm közötti vastagság.

Formázd meg az ívet!

Nézz egyenesen a tükörbe. Az ív legmagasabb pontjának az írisz külső széle felett, a szemöldökcsonton kell lennie. Jelöld meg ezt a pontot szemceruzával, és távolíts el egy sor szálat alulról, a szemöldök belső pontjától a csúcsig. A szemöldök hátsó részét kicsivel vékonyabbra szedd, mint a közepét, és a vége felé fokozatosan vékonyodjon el. Itt pedig megnézheted az elrettentő példákat - ilyenre soha ne szedd!

És ezeket olvastad már?