SIKK

Így csomagolj karácsonyi ajándékot, ha nem akarsz szenvedni vele

Az ajándékok csomagolása közben a következők akadályoznak és bosszantanak fel mérhetetlenül: túl sokba kerül a csomagoló anyag, a legrosszabb pillanatban kifogy, a szokásostól eltérő formájú ajándékokat egyszerûen képtelenség csinosan becsomagolni. Most ezekre mutatunk megoldásokat.

Mindent megszervezel, elkészítesz idejekorán, csupán egyetlen dolgot hagysz mindig a végére, az ajándékok becsomagolását. Így lesznek az ünnep előtti pillanatok stresszesek.

Ahelyett, hogy magadat csinosítanád, a lelkedet készítenéd elő a karácsonyi hangulatra, idegesen próbálod valahogy tetszetősen beburkolni a különböző alakú tárgyakat. Ez néha nem is olyan könnyű feladat. Pláne, ha közben még a csomagolópapír is elfogy... Most olyan zseniális csomagolási trükköket mutatunk, melyekkel csomagoló anyagot és időt spórolhatsz meg.

Ne hagyd az utolsó percekre!

 

Túl kicsi papír

Előfordul, hogy nem marad elég papír a doboz becsomagolásához, vagy épp spórolni szeretnél vele.

Megoldás: Ne párhuzamosan helyezd a dobozt a papír közepébe, hanem átlósan. Ha így ráhajtva a papír fedi a sarkokat, pont elég lesz. A videón láthatod, hogyan folytasd.

Zacskó a nehezen csomagolható tárgyakhoz

Egy kerek vagy amorf tárgyat nagyon nehéz csinosan becsomagolni.

Megoldás: Készíts hozzá zacskót az ünnephez illő papírból. Azért különösen praktikus a videóban látható hajtogatott zacskó, mert az alját szélesre szét tudod húzni. A papír két végének találkozásakor a rögzítéshez használj kétoldalú ragasztót.  Amikor kész a zacskó, ragaszd le. Még szebb, ha két helyen kilukasztod, átfűzöl rajta egy  szalagot, és úgy kötöd masnira.

Kétoldalú ragasztószalag

Nem igazán szép, amikor a rögzítéseknél árulkodó módon kilátszik a cellux. Sokkal mutatósabb, ha diszkréten oldod meg, kétoldalú ragasztóval.

Díszmasni papírból

Rendkívül elegáns, ha a díszmasni ugyanabból az anyagból készül, mint az ajándék csomagolása. Arról nem is szólva, hogy csomó pénzt tudsz megtakarítani, ha nem a boltban veszel rá külön díszt.

Elkészítés: Hajts félbe egy téglalap alakú papírt először hosszában, majd keresztben. A rövidebb, nyitott oldalánál vagdoss be 1 cm széles csíkokat. Vigyázz, ne vágd végig! Egy ollót hirtelen áthúzva egyesével a csíkokon, göndörítsd be őket. Fektesd a hátára a szétnyitott papírt, és apró lépésekben hajtogasd össze a közepénél fogva. Kétoldalú ragasztóval illeszd az ajándék csomagra.

Apró ajándékoknak párnácska

A kicsi tárgyak csomagolásához általában drága papírdobozkát kell beszerezni vagy kicsi ajándékzacskót.

Ennél most jobbat, szebbet, olcsóbbat mutatunk.

Papír gurigából párnácska: Az üres WC papír gurigából készül a csini kis díszdoboz. A két végét karcold be félkörívben, ahogy a videóban láthatod. Nyomd be a karcolás nyomán. Így már egy kis kerek tárgy is belefér. Ne felejts ráragasztani egy szép papírcsíkot, ettől lesz még személyesebb. Kösd át színes fonállal. Még a fára is felfüggesztheted, benne a karkötővel, gyűrűvel.

Ajándék doboz csipszes hengerből

A henger alakú csipszes dobozból kiváló ajándékdobozt varázsolhatsz a hosszúkás tárgyak csomagolásához. Vedd le a kiürült doboz műanyag zárófedelét. A hengert álcázásként vond be egy szép papírral, ahogy a videóban láthatod. Illeszd vissza a tetőt, majd ragassz rá egy kis masnit.

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?