Létrehozva: 2017.09.01.

Hihetetlen, mit művel a levegőterápia a frissen mosott hajjal!

Ennél kíméletesebb hajszárítási módszer egyszerûen nem létezik! Nincs roncsoló hatású forró levegõ, szabad levegõn, természetesen szikkadnak a tincsek! Valósággal újjászületik a hajad - csak a megfelelõ trükköket kell ismerned hozzá.

A hajszárító hője tönkreteszi a hajat: kiszárítja, eltöri a hajvégeket,és sprőddé, nehezen kezelhetővé teszi a tincseket. Ezen pedig súlyos esetben csak a hajvágás, illetve a hetekig tartó, pakolásokkal olajokkal történő kezelés segít. Sokkal jobb, ha jó időben a levegőn szárítod a hajad. Látni fogod, hogy néhány hét alatt „kipiheni magát”, sokkal rugalmasabb és fényesebb lesz.

A levegőn való hajszárításnak csak egy hátránya van: utána nehezebb formázni a hajadat, mint a hajszárító segítségével. A göndör haj begöndörödik, az egyenes kiegyenesedik, rosszabb esetben szöszös kinézetű lesz, te pedig nem tudod, mihez kezdj vele. De ez az egy apróság nem lehet akadály: megmutatjuk, hogyan lehet levegőn szárítva is szép a frizurád.

Göndör haj

Ha a göndör hajat levegőn szárítod, a tincsek maguktól felveszik természetesen göndör formájukat, és szállni kezdenek. Ám ha a hajmosás minden fázisában gondosan hidratálod a hajad, nem kell ettől tartanod. Először is, ritka fogú fésűvel bontsd ki a hajad még mosás előtt – ha ugyanis utána csinálod, szinte azonnal göndör leszel. Használj hidratáló hatású, vagy simító, olajos sampont és balzsamot. A legjobbak az argán- vagy kókuszolajos termékek. Hajmosás után finoman tapogasd át a tincseket (ne dörzsöld!) egy kevés tápláló hajolajjal, végül pedig egy kevés formázókrémet vagy -habot vigyél fel a frizurádra.

Hullámos haj

A hullámos haj nem a göndör enyhébb változata, teljesen önálló életet élnek a tincsek. Senki nem tudja megmondani, milyen lesz a szárítás végén, teljesen göndör, teljesen egyenes, vagy valahol a kettő között. Ha nem szeretnéd a lovak közé dobni a gyeplőt a formáját illetően, akkor mosd hidratáló hatású samponnal és balzsammal, majd bontsd ki ritka fogú fésűvel, vigyázva, hogy ne törd a hajszálakat (sajnos vizesen nagyobb a töredezés veszélye). Végül dolgozz a tincsekbe formázó krémet.

Egyenes haj

Ez a hajtípus gyakran tartás nélkülivé  válik, ha a levegőn szárítod. Válassz tartást adó sampont és balzsamot, majd lehajtott fejjel, a tarkótól a hajvégekig fésüld át a hajad. Tekerd össze a hajat, és egy hajcsipesszel vagy csattal rögzítsd a fejed tetején. Hagyd így legalább tíz percig, ez megemeli a hajtöveket.Végül jöhet a tartást adó formázó krém vagy permet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók

SIKK

Azt hitted, aranyból csak ékszer készül? Íme 10 kozmetikum arannyal

SIKK

Lelepleztük a stylistok vörös szőnyeges titkait: nincs többé divatbaki, ha te is betartod őket

SIKK

Justin Bieber Nanushka kabátban feszített a Super Bowlon

SIKK

Moss hajat fordítva, eszméletlen lesz a hatás

SIKK

4 durva öltözködési hiba, ami pokolian öregít

SIKK

Krimi péntekek és bónusz elérés a Jocky TV-n