SIKK

Gyengül, ritkul a hajad? Itt a megoldás!

Túl sok hajszál marad a fésûdben, miközben egyre vékonyabb a copfod? Sajnos a haj ritkulása együtt jár az idő múlásával. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy bele kellene törődnöd, hiszen sok mindent tehetsz ellene. Mutatjuk, mit!
  • Szerző: Ripost

Ha tömeges hajhullást tapasztalsz, ne várj a csodára, hogy majd elmúlik: mindenképp fordulj orvoshoz! Lehetőleg olyan bőrgyógyászt keress, aki egyben hajspecialista is. Az első gyanú az lesz, hogy gyulladás van a szervezetedben - fontos, hogy a gócot mielőbb megtalálják a szakemberek, ezt kell ugyanis orvosolni. Egészen elképesztő, de egy lyukas fog vagy egy húgyúti fertőzés is okozhat foltos kopaszodást a fejbőrön. Ezért nagyon figyelj már az első jelekre, és amíg nincs értékelhető orvosi eredmény, az alábbi hasznos tanácsok megfogadásával támogasd a hajad egészségét.

Masszírozd a fejbőröd!

Hajmosás közben masszírozd át alaposan a fejbőrödet: ez javítja a fejbőr vérkeringését, és ezzel serkenti a haj növekedését. Ráadásul, ha különleges hatóanyagokkal dúsított sampont használsz, ezek a hasznos vegyületek is mélyebbre jutnak a fejbőrben.

Vigyázz a formázással!

A forró hajegyenesítő vagy hajsütő vas, különösen, ha festeted is a hajad, törheti és elvékonyíthatja a hajszálakat. Lehetőleg minél kevesebbszer élj velük.

Étkezz hajbarát módon!

A haj növekedését a fehérje, a vas, a cink és a B12-vitamin serkenti a legjobban. Vagyis egyél minél több sovány húst, zöld leveles zöldséget, olajos magot, hüvelyest és halat.

Nézesd meg a vérképedet!

A vérkép rutinvizsgálata fényt deríthet rá, ha vas- vagy D-vitamin hiányod van. Lehet, hogy csak egy étrendkiegészítőre van szükséged, hogy megállítsd a hajhullást.

Oldd fel a feszültséget!

Lélegezz mélyeket – ez tényleg segít! A hirtelen és a krónikus stressz ugyanis egyaránt hátráltatja a haj növekedését. Ha stresszes időszakon (például váláson, állásváltoztatáson, vizsgákon) vagy túl, akkor egyszerűen csak igyekezz túljutni az ehhez kapcsolódó idegességen, és a hajad újra dús lesz. Ha viszont állandósult az életedben a stressz, kezdj rendszeresen relaxálni, meditálni.

És ezeket olvastad már?