SIKK

Ezért szoríts teafiltert a bikinivonaladra

Tudtad, hogy a tea nemcsak remek frissítő ital, hanem hatékony bőrápoló szer is? Egy egyszerû teafilter segíthet, ha ég és kivörösödik a bikinivonalad.
  • Szerző: Ripost

Neked is gyakran kivörösödik a bikinivonalad borotválás vagy gyantázás után? Esetleg csúnya, benőtt szőrszálak és gyulladt szőrtüszők is megjelennek rajta? Megmutatjuk a legegyszerűbb, és legolcsóbb gyógymódot.

Áztass be egy teafiltert meleg vízbe, majd hagyd hűlni (a még jobb hatás érdekében a hűtőbe is beteheted. Ha elég hűvös, kissé nyomkodd ki, majd szorítsd rá az érintett területre, és hagyd ott 10-15 percig.

A fekete tea a csersavtartalmával gyógyít, amely erős gyulladáscsökkentő - furcsa mód erre a célra jobbak az olcsó teafilterek, mint a drágábbak, mivel több csersavat tartalmaznak. A zöld tea még jobb megoldás, mivel rengeteg antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású vegyületet tartalmaz.

A legjobb, ha a teafüvet tartalmazó filtert szorítod rá a gyulladásra, de ha csak szálas zöld tea van otthon, azt is megteheted, hogy a kiáztatott teafüvet becsomagolod egy tiszta konyharuhába, és így nyomkodod rá a kiütésekre.

És ezeket olvastad már?