Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.20.

Egész Amerika felhördült attól, amit ez a két szexi szupermodell tett

Merészen döntött a Vogue Arabia, amikor Bella Hadidot választotta a szeptemberi címlapra. Ugyanis testvére, Gigi márciusi szereplése óriási felháborodást váltott ki az olvasók körében és persze Amerikában is.

Bevállalósan választott modellt a Vogue Arabia, amikor a szeptemberi címlapfotózására ismét egy Hadid lányt kért fel; ugyanis testvére márciusi címlapmegjelenését elutasítóan fogadta az arab közönség. A Vouge Arabia tavalyi online megjelenése mérföldkő volt a Közép-Keleti régió divatéletében. Amikor a lap első példánya megjelent nyomtatásban ez év márciusában, a címlapon szereplő Gigi Hadid hijabot viselt, amivel óriási ellenszenvet váltott ki. A modellt ugyanis azzal vádolták az arab világban élő olvasók, hogy a hagyományos ruházattal megsértette őket, mert szerintük azért vette fel, hogy megfeleljen a helyi kulturális elvárásoknak.

A Hadid testvérek Amerikában születtek, és ott is nőttek fel. Bár édesapjuk palesztin származású, elvált, szupermodell édesanyjuk mellett igazi amerikai életet élnek, és a karrierjük is a nyugati mintát követi. Médiamegjelenéseik pedig egyáltalán nem tükrözik, hogy muszlim hagyományokat követnének. Pontosan emiatt nem fogadta jól az arab közönség, hogy Gigi a címlapon hijabot viselt; úgy élték meg, mintha a kedvükért maskaraként öltötte volna magára. Akadtak azért olyanok is, akik inkább megvédték őt, mondván, hogy családi gyökerek miatt joga van a hagyományos ruhadarabban szerepelni, de ők voltak kevesebben.

Az első Vogue Arabia megjelenését követő botrányok fényében óriási merészség, hogy a szeptemberi szám címlapján Gigi testvére, Bella Hadid szerepel. Ellentétben testvérével, ő nem visel hijabot a címlapfotón; helyette egy szolid ruhában pózol, ami megfelel a brit és az arab kiadás címlapjára is.

A Vogue Arabia főszerkesztője azt nyilatkozta a New York Timesnak, hogy Bella a legtökéletesebb választás a lap számára, hiszen egyszerre kötődik a régióhoz, és világhírű fotómodell. Hangsúlyozta, hogy az arab világ nem egy gettó, hanem egy magas kultúrával rendelkező, a nemzetközi életbe becsatlakozott régió, ahol az olyan világsztároknak, mint a Hadid lányok, óriási kultusza van.

A Times kiemelte, hogy Bella sokkal többször említi arab gyökereit, mint Gigi, több politikai megmozdulásban is állást foglalt, ezért sokkal hitelesebb lesz a régióban. Talán ez is lehetett az oka a Gigi címlapját övező ellenszenvnek: ő ugyanis szinte soha nem említi muszlim gyökereit.

Ezzel együtt Bella fotóját is övezi némi felháborodás: amikor a lap online közzétette a szeptemberi címlapot, sokan fejtették ki kommentben a véleményüket, hogy ő sem hiteles, hiszen amerikai, és ezáltal a címlap egyáltalán nem az arab világot tükrözi. Nem ez az első alkalom, hogy a lap megosztó modelleket jelentet meg a címlapján, de a Vogue Arabia ezúttal dupláz is. Kérdés, hogyan fogadja majd ősszel a Közép-Kelet divatvilága és közönsége… És hogy miként reagál a népszerű modellek tevékenységére a világ divatját diktáló, terroristák által ütött sebekből vérző Európa.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

life.hu

Mindenkiben Angelina Jolie-t keresi Brad Pitt? Barátnője pont úgy néz ki, mint a színésznő

vg.hu

Kigyulladt az amerikai haditengerészet egyik hajója, amely a gázai mólóhoz szállított felszerelést

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók