SIKK

A szemöldök a titok, így lesz az arcod sokkal fiatalabb

A szemöldököd az egész arcod karakterét meghatározza. Ha fiatalosabb külsőt szeretnél, érdemes rendbe tenned ezt a látszólag apró, valójában nagyon is lényeges tájékot. Saját kezûleg is sokat változtathatsz rajta, íme a szakember tanácsai.
  • Szerző: Ripost

A kozmetikusok szerint tévesen hisszük, hogy a szépség titka a szem – valójában a szemöldök sokkal erősebben határozza meg az arc karakterét, mint a szemünk. De vajon mit tehetsz, ha a tiéd nem tökéletes?

Felemás, vagy egyenetlen szemöldök

A szemöldök három lényeges pontja a kezdete, az íve és a vége. A kezdőpontot úgy jelölheted ki, ha egy ceruzát teszel függőlegesen az orrcimpád mellé. Ahol a ceruza találkozik a szemöldökvonallal, ott lesz a kezdőpont. Ha az orrcimpát képzeletben összekötöd a külső szemzuggal, majd ezt a vonalat meghosszabbítod, ahol a szemöldököt metszi, ideális esetben addig kell tartania a szemöldöknek. Az ív legmagasabb pontját úgy határozhatod meg, ha képzeletben húzol egy vonalat az orrcimpádtól a pupilla közepén át a szemöldökig. Ha ezeket a pontokat meghatároztad, már könnyű lesz egyenletesre, és szép ívűre formázni a szemöldöködet. Az esetleg hiányzó szálak helyét ceruzával, felfelé irányuló mozdulatokkal töltsd ki.

Foltos szemöldök

A ritkás, foltos szemöldök néhol dús, néhol viszont hiányos. Ezen a problémán legtöbbször a zselé állagú, spirálos szemöldökszínezők segítenek, amelyeknek a festékanyaga megtapad az apró szálakon, és kitölti a hiányos részeket. A tartós szemöldökfestés is jó megoldás, ehhez azonban kozmetikusra van szükség.

Gondozatlan szemöldök

A szemöldök ugyanolyan rendszeres ápolást igényel, mint az arcunk többi része, nem lehet évekig érintetlenül hagyni. Először is érdemes kozmetikus segítségével kialakítani a tökéletes ívet, ezután már csak az ezen kívüli, fölös szálakat kell kihúzni. Ha pedig festeted, főleg, ha világosítod a hajadat, nem árt pár szálat a szemöldöködben is ehhez a színhez igazítani, hogy természetes legyen a hatás.

És ezeket olvastad már?