RIPOSTER

Zokogva mesélt fia haláláról a börtönben összevert Máté édesanyja

Az aggódó asszony egy kórházból érkezett telefonhívásból tudta meg: imádott fia nincs többé.
  • Szerző: Doris

Életét vesztette az a magyar fiatal, aki rablás miatt éppen előzetes letartóztatását töltötte, amikor február 22-én a cellatársa úgy megverte, hogy elájult, majd kómába esett.

A miskolci börtönben raboskodó, eszméletlen állapotban lévő fiúra csak a reggeli ébresztőnél találtak rá, órákkal az eset után. Bár akkor azonnal kórházba szállították, már túl késő volt. Bár édesanyja végig bízott benne, hogy fia túléli a brutális verést, egy, a klinikáról érkező telefontól minden reménye szertefoszlott.

"A szikszói kórházból hívtak, ahová nemrégiben szállították át Miskolcról Mátét. Még az orvosok is biztattak, próbálták tartani bennem a lelket, mondván, van remény a visszatérésre, egyszer talán még újra úgy láthatom viszont a fiam, mint egykoron. De úgy látszik, a sors nem volt kegyes hozzánk, a felébredés helyett az örök álom következett"

– mesélte az asszony a zokogástól elcsukló hangon a Blikknek.

Csilla fia halálának hírére ideg-összeroppanást kapott. Nem is csoda, olyan szegény, hogy nem tudja, miből fizeti ki a temetést. Egyetlen reménye maradt, az önkormányzat segítsége ...

A cellatársat eddig életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsította a rendőrség, ami T. Máté halálának következtében természetesen halált okozó testi sértés bűntettére változik. Ennek büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?